ŠAMAR DONČIĆEVOM DALASU: Maveriksi žestoko kažnjeni zbog nameštanja meča

Novosti online

14. 04. 2023. u 20:02

DALAS Maveriksi nisu ušli u plej-of ove sezone, a nakon prvog dela sezone obelodanjeno je da je teksaški tim namerno izgubio presudni meč (tenkovao)

ШАМАР ДОНЧИЋЕВОМ ДАЛАСУ: Маверикси жестоко кажњени због намештања меча

Tanjug/AP

Ekipa Dalas Maveriksa je svesno, namerno, izgubila meč poslednjeg kola NBA lige od Čikago Bulsa, čime su se oprostili od plej-ina ovog takmičenja, a sve u sklopu kako bi sačuvala svoj pik na predstojećem draftu. Drugačije rečeno, Mavsi su tankovali.

Naime, Dalas je morao da ostane van plej-in zone kako bi pik ostalo u njihovom vlasništvu, a za to je jedino rešenje bilo da pretrpe poraz od Čikaga. Zbog toga je sa parketa izostao i Kajri Irving, ali i Luka Dončić, čime su i same šanse za pobedu bile umanjene.

Ono što je Dalasu bilo u interesu jeste to da njihov pik ostane u prvih 10 mesta, čime bi ostao u njihovom vlasništvu, dok bi i u slučaju 11. mesta otišao Nju Orleans Pelikansima. Maveriksi su zato namestili meč, a stigla je kazna od NBA lige.

Asocijacija NBA lige je sankcionisala tim iz Teksasa sa 750.000 dolara, što je ujedno i ogromna cifra za neku kaznu, ali u isto vreme i veoma smešna, jer se to ne uporediti sa činjenicom da je klub svesno namestio utakmicu.

BONUS VIDEO: „KLASIĆI“ NIKOLE JOKIĆA: Gde su sada igrači koji su birani ispred Somborca 2014?

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK NA MARAKANI: Pred večiti derbi umro jedan od najvoljenijih članova FK Crvena zvezda