"MA DAJTE, PA IGRAO SAM U BEOGRADU": Slovenac smatra da je pritisak u NBA smešan u poređenju sa onim što je iskusio u srpskoj prestonici

Novosti online

12. 04. 2023. u 22:00

GORAN DRAGIĆ, čuveni slovenski košarkaš, govorio je o mnogima zanimljivim temama koje se tiču NBA, ali i evropske košarke.

МА ДАЈТЕ, ПА ИГРАО САМ У БЕОГРАДУ: Словенац сматра да је притисак у НБА смешан у поређењу са оним што је искусио у српској престоници

Foto: EPA-EFE/TOLGA BOZOGLU

Tokom plej-ofa napuniće 37 godina, već odavno nije na nivou Ol-Star igrača, što je bio 2018., ili člana jedne od najboljih petorki lige, kao 2014., ali od nedavnog dolaska u Milvoki pokazao se kao bitan deo rotacije.

U velikom intervjuu za špansku "Marku" uoči početka NBA plej-ofa objasnio je da ga ne pogađa neprijateljska atmosfera u NBA dvoranama jer je iskusio igranje u Beogradu, a dotakao se i novog NBA takmičenja iduće sezone te je procenio kako bi ono izgledalo da se uključe i evroligaški klubovi.

Dragić: Zvižde mi? Ma dajte, pa igrao sam u Beogradu...

Dragić je na leto 2021. iz Majamija prešao u Toronto, ali slovenski plej i jedini kanadski klub jedan drugome nisu bili u planovima. Štaviše, Dragić, koji se nadao da će tog leta završiti u Dalasu kod Luke Dončića, nakon razmene je za slovenske medije rekao da "ima veće ambicije", što su kanadski navijači shvatili lično.

Od starta ga nisu prihvatili, a nakon što su se tokom sezone rastali žestoko su mu zviždali svaki put kad bi se vratio u grad, bilo sa Bruklinom, Čikagom ili sada sa Milvokijem, kao prošle nedelje u poslednjoj utakmici uvodnog dela sezone.

- Haha, ma nije me briga. Svi kažu kako mi zvižde svaki put kad primim loptu. Ma dajte. Pa igrao sam u Beogradu, gde se stvari razbijaju. Ovo je ništa, za mene je to normalna situacija. Ne znam zašto se svi čude šta se događa - rekao je Dragić, koji će u prvom krugu doigravanja opet morati u Toronto ako Reptorsi prođu kroz plej-in.

Za Bakse je rekao da imaju identitet, znaju igrati i nikog ne podcenjuju te veruje da će, izbegnu li povrede i ukoliko zadrže fokus, osvojiti šampionski prsten.

Debakl Dončićevih Maveriksa nije želeo da komentariše jer nije bio tamo, ali osvrnuo se na odluku NBA lige da od sledeće sezone pokrene novo takmičenje usred sezone, svojevrsni kup.

Pitali su ga kako bi najbolji evropski klubovi prošli u takvom takmičenju sa NBA klubovima i da li im bilo lakše da se igra po FIBA-inim pravilima, bez obrambene tri sekunde.

- Mislim da ne bi. Treba uzeti u obzir da evropske ekipe nisu naviknule da igraju takvim tempom. Najbolje ekipe poput Barselone, Reala i Efesa mogle bi se nositi, ali teško je reći koliko puta. Bilo bi to dobro za košarku, ali ne znam kako bi to uklopili u ionako brutalan raspored. Evropske ekipe znale su pobediti, ali to su sve predsezonske utakmice, u kojima NBA klubovi ne igraju 100 posto jer ih čekaju 82 puno važnije utakmice. Ali bilo bi to dobro za košarku, da se evropski mladi igrači okušaju protiv Luke, Durentaa ili Janisa - rekao je Dragić.

BONUS VIDEO: DILEME NIJE BILO: Zbog ovoga je prekinuta utakmica Čukarički - Partizan

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LETOVANJE U HURGADI: Ovo su cene i povoljnosti za tu destinaciju (FOTO)