ACO PETROVIĆ PONOVO IZNENADIO: Tražio da Partizan i Zvezda ne igraju ABA ligu, a sada je saopštio neočekivane vesti hrvatskoj javnosti

Novosti online

28. 01. 2023. u 17:44

SELEKTOR Hrvatske nacionalne selekcije, Aco Petrović doneo je neočekivanu odluku.

АЦО ПЕТРОВИЋ ПОНОВО ИЗНЕНАДИО: Тражио да Партизан и Звезда не играју АБА лигу, а сада је саопштио неочекиване вести хрватској јавности

FOTO: EPA

Naime, u februaru mesecu 2023. godine on će i definitivno reći zbogom svojoj trenerskoj košarkaškoj karijeri. Proslavljeni stručnjak, brat davno preminulog Dražena Petrovića, to će učiniti na mečevima pretkvalifikacija za Evrobasket 2025. 

Vatreni će u tim susretimaa za protivnike imati reprezentaciju Švajcarske i Austrije, a biće to prilika da se hrvatska publika i javnost, iznenadno oproste od legendarnog stratega.

- Posve sam miran. Nakon 32, 33 godine trenerskog posla bilo je dosta i nemam s time što ću voditi poslednji put u svojoj karijeri kao trener ekipu uopšte problema. Osećaji su otprilike jednaki onima kad sam završavao igračku karijeru, okrenuo sam odmah novu stranicu. Tako će biti i sada, mentalno sam posve miran i uzbuđen radi svega onoga što sledi i u što duboko verujem - istakao je Aco Petrović u razgovoru za "Sportske novosti". 

On će nastaviti da radi u Košarkaškom savezu Hrvatske i upravo je on glavni u potrazi za svojim naslednikom na klupi, a u poslednje vreme je imao nekoliko predloga o tome kako reformisati košarku na ovim prostorima. Pričao je o Fakundu Kampacu, govorio kako Crvenoj zvezdi i Partizanu nije mesto u ABA ligi, a pričao je i o tome da ABA liga treba da bude razvojna liga. 

IGRAČKA KARIJERA

Aleksandar Petrović je bio jedan od najboljih plej-mejkera stare Jugoslavije (SFRJ). Uvođenjem linije za šut od tri poena na razdaljinu od 6,25 m, po svojoj veštini poentiranja sa pomenute razdaljine kao igrač zagrebačke Cibone, postaje poznat po nadimku Aca trica. Postigao je vrhunske rezultate, u svojoj dugoj košarkaškoj karijeri, a kasnije i kao selektor Hrvatske reprezentacije.

TRENERSKA KARIJERA

 

Od 1991. godine se profesionalno bavio poslom košarkaškog trenera. Trenerski posao je započeo u KK Cibona. Nakon toga je trenirao brojne klubove, kao i reprezentaciju Hrvatske i reprezentaciju BiH. Od 2013. godine je bio trener Lijetuvos Ritasa, da bi krajem marta 2014. godine dobio otkaz u klubu.

Bio je trener Cibone kada je ona prvi put posle rata gostovala u hali Pionir 8. januara 1998. povodom evroligaške utakmice. Cibona je u toj utakmici pobedila sa 78:70, a utakmicu je pored vatrene atmosfere obeležilo i skandiranje navijača Partizana "Aco Srbine", kao i njegova provokacija Harisa Brkića nakon čega ga je Brkić pljunuo.

BONUS VIDEO: „KLASIĆI“ NIKOLE JOKIĆA: Gde su sada igrači koji su birani ispred Somborca 2014?

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)