LESOR PRVI SKAKAČ, BEJKON CEPA MREŽICE: Ovo su lideri Evrolige u glavnim statističkim kategorijama

S. R.

12. 01. 2023. u 22:58

DA se posle 18. kola podvlači crta, najbolji poenter Evrolige bio bi Dvejn Bejkon.

ЛЕСОР ПРВИ СКАКАЧ, БЕЈКОН ЦЕПА МРЕЖИЦЕ: Ово су лидери Евролиге у главним статистичким категоријама

FOTO: Tanjug/AP

Zanimljivo, krilni košarkaš Panatanaikosa, nije čak ni odigrao sve utakmice u najjačem klupskom takmičenju na Starom kontinentu, jer je sa "zelenima" upisao 13 nastupa, ali je prosek poena 21,4 po utakmici. To i nije bila prekretnica sezone za pulene bivšeg stratega Crvene zvezde Dejana Radonjića, jer tim iz Atine i dalje igra promenljivo.

Sa druge strane, Vil Klajburn daje značajan doprinos u timu Efesa, pogotovo u odsustvu vrlo značajne karike Šejna Larkina, sa 18,9 koševa po meču. Top tri zaokružuje Lorenco Braun, koji je "za dlaku" pretekao ove sezone fenomenalnog Bugarina Sašu Vezenkova, koji je propustio jednu utakmicu (17,8 - 17,6).

Odlično krilo Pirejaca igra u životnoj formi, što se ocrtava u drugoj statističkoj koloni - skokovima. Nalazi se na trećom mestu sa tačno sedam po meču. "Toranj" Real Madrida Valter Tavarez je drugi sa prosekom 7,3. Zato je, Partizanov glavni visoki igrač u reketu Matijas Lesor najbolji skakač (7,8), što je razumljivo, pošto je košarkaš koji kod crno-belih provodi najviše minuta u igri.

Što se tiče kategorije uspešnih proigravanja, najbolji asistent u Evroligi je Kostas Slukas. Olimpijakosov plejmejker sjajno razigrava ekipu, sa prosekom od 6,8. Tik ispod na deobi druge pozicije po uspešnim proigravanjima, zajedno sa Lorencom Braunom iz Makabija (6,4) nalazi se srpski igrač Vasilije Mićić, sa identičnim učinkom. A poslednje partije pozicionirale su visoko Miloša Teodosića, koji je na četvrtom mestu sa 5,6 po meču. 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!