OVO SE VIĐA JEDNOM U 100 GODINA: Ko je srpski fudbaler koji je Piksiju rekao "Ne" kada ga je selektor pozvao u reprezentaciju?

Novosti online

12. 01. 2023. u 16:43

KADA Dragan Stojković Piksi pozove u reprezentaciju, onda se odazivaju svi, koliki god da su asovi i koliki god da je umor. Zapravo... Ta rečenica je bila tačna do danas, jer se pojavio jedan srpski fudbaler koji je selektoru "orlova" rekao "neka, hvala". Sa lepim, važnim razlogom.

ОВО СЕ ВИЂА ЈЕДНОМ У 100 ГОДИНА: Kо је српски фудбалер који је Пиксију рекао Не када га је селектор позвао у репрезентацију?

FOTO: Tanjug/AP

Nikola Čumić ima 24 godine, igra ofanzivnog vezistu ili desno krilo, a u karijeri koja tek treba da dostigne zenit, već može da se pohvali sa mnogo toga.


Krenuvši stopama oca Dragana, svojevremeno kapitena Zlatibora, ali ne baš identičnim stopama jer nije klasičan napadač, dobro je igrao i za pionire Sloge, i za starije selekcije kluba, pa je prešao u Metalac, a onda je, usled teže povrede, bio i na štakama.


Ali, Radnički iz Niša ga je i takvog angažovao 2019, pa se on odužio odličnim igrama i, zbog nastupa u ekipa sa "Čaira", zaslužio poziv u mladu reprezentaciju.

A zaslužiuo je i poziv Olimpijakosa, koji ga je kupio kada je dostigao najveću vrednost na fudbalskom tržištu ("Transfermarkt" ga je tada procenio na 1,5 miliona evra), ali je, zbog mladosti, poslat na dodatno kaljenje u Niš, a onda i u Sporting iz Hihona, pa i na treću pozajicu, u Lucern.

Povrede su ga, međutim, pratile i nikako nije uspevao da ceo ciklus priprema odradi s ekipom.

Kada ga je nedavno, u septembru, Vojvodina angažovala, rešio je da prve naredne, a to su ove, zimske pripreme, potpuno posveti klupskim obavezama, kako bi konačno dočekao takmičenje u savršenoj fizičkoj formi.

Momak koga su dovodili u vezu sa dolaskom i u Crvenu zvezdu i u Partizan dok je bio član Olimpijakosa, sada je, kako je objavio "Sportski žurnal", odlučio da ne ide sa reprezentacijom Srbije na prijateljski meč sa Sjedinjenim Američkim Državama.

- Nedostaju mi kompletne pripreme, jer u poslednje tri godine nijednom nisam prošao čitav ciklus. Ostaću sa saigračima u Turskoj kako bih početak prolećnog dela prvenstva dočekao maksimalno spreman - rekao je Čumić za "Žurnal" i pokazao odgovornost koja i treba da krasi reprezentativce Srbije. A njemu dres "orlova" neće pobeći, ako talenat koji nesporno pokazuje - uzdigne na pravi nivo, što će kvalitetne pripreme sigurno i olakšati.

Bonus video: Novo u Zemunelu - Partizanovo brdo za trčanje

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!