ZVEZDA RAZBILA BORAC: Kampaco debitovao, crveno-beli nastavili da "gaze" (FOTO/VIDEO)

Č. V.

25. 12. 2022. u 16:06

KOŠARKAŠI Crvene zvezde nastavili su seriju pobeda u ABA ligi, pošto su u 12. kolu ubedljivo savladali Borac sa 86:57 (23:13, 22:24, 20:8, 21:12), a na ovoj utakmici za crveno-bele je debitovao Fakundo Kampaco.

ЗВЕЗДА РАЗБИЛА БОРАЦ: Кампацо дебитовао, црвено-бели наставили да газе (ФОТО/ВИДЕО)

FOTO: M. Vukadinović

Pokazao je Argentinac kakav je majstor i sa kakvim arsenalom oružja u napadu raspolaže. Delio je sjajne asistencije, postizao poene i skakao. Prve poene u redovima šampiona Srbije postigao je šutem van linije 6,75.

On je meč okončao sa 11 poena, tri skoka i pet asistencija, ali mnogo više od statistike u oko upada lakoća sa kojom igra bivši saigrač Nikole Jokića u Denveru.

Što se utakmice tiče, Zvezda je od starta nametnula žestok ritam u odbrani, pa je posle 10 minuta igre imala dvocifrenu prednost - 23:13. Nije se mnogo toga pormenilo ni u drugom kvartalu.

Ipak, Borac je odbijao da se preda pa je na startu trećeg perioda spustio razliku rivala na četiri - 48:44. Ali, od tog momenta crveno-beli su podigli broj obrtaja i do kraja četvrtine napravili seriju 17:1.

Nastavili su u istom ritmu i u poslednjoj deonici i mirno su priveli utakmicu kraju, te stigli do 10 trijumfa u regionalnom takmičenju.

Duško Ivanović je odlučio da van tima na ovom susretu bude Nemanja Nedović. Sjajni bek je odmorio pred duel u Evroligi protiv Barselone (petak, 19).

Najefikansiji kod pobednika bio je Ognjen Dobrić sa 15 poena, pratili su ga Filip Petrušev i Ben Bentil sa po 13. U redovima Čačana najviše se istakao Hanter Hejl sa 17, dok je Bojan Tomašević dodao 10.

Zvezda sada ima učinak 10-1, a Borac 3-9.

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati