"PORAZ OD OLIMPIJAKOSA NAM OTVORIO OČI!" Jovanović pred Efes: Najteži i najlakši meč, želimo da budemo ravnopravni

Novosti online

05. 10. 2022. u 16:57

CRVENA zvezda novu evroligašku sezonu počinje iz Istanbula, gde je čeka meč sa aktuelnim prvakom Evrope Efesom. Trener crveno-belih Vladimir Jovanović koji debituje u elitnom takmičenju svestan je kvaliteta rivala.

ПОРАЗ ОД ОЛИМПИЈАКОСА НАМ ОТВОРИО ОЧИ! Јовановић пред Ефес: Најтежи и најлакши меч, желимо да будемо равноправни

FOTO: M. Vukadinović

Sigurno da za šampiona Srbije i ABA lige sezona u Evroligi nije mogla teže da počne, nego odlazak na noge ekipi Ergina Atamana.

- Istovremeno najteža i najlakša utakmica za nas. Igramo protiv dvostrukog uzastopnog šampiona Evrope, da nije bilo sezone koja je prekinuta zbog korone verovatno i triput vezano bi bili prvaci... Na svoj fenomenalan sastav dodali su još i Klajburna, Žižića i Polonaru, imaju fenomenalan tim, pokriven na svim pozicijama. Samim tim i ove godine biće favoriti za najviše domete. Na nama je da odigramo mušku utakmicu, da pokažemo bolju igru i iskoristimo sve prilike koje nam se ukažu da budemo opasni - rekao je Jovanović.

Koliki god Efes bio favorit crveno-beli se neće predati. Žele da se prikažu u što boljem svetlu.

- Želim da vidim da ravnopravno igramo sa Efesom, da im pariramo u nekim košarkaškim segmentima koji su nama važni. Ipak, na prvom mestu mi je da vidim kako je ekipa napredovala u odnosu na prethodni period. Idemo korak po korak, želim da podižemo igru i budemo pravi kada za to dođe vreme.

Jovanović u Turskoj neće moći da računa na dva možda i najbitnija igrača Nemanju Nedovića i Ognjena Dobrića. U timu bi u odnosu na meč sa MZT-om trebalo da se nađu Filip Petrušev i novajlija Miroslav Raduljica.

- Da, imali smo kadrovskih problema, još ne možemo da računamo na Nedovića i Dobrića, koji su naše prve opcije na poziciji dva. Spremili smo rešenje i za to, ali nam nije lako da sve kombinujemo. Pritom, ni raspored nam ne ide na ruku, jer u prvih sedam kola pet puta gostujemo. Duplo kolo smo u Španiji, mada do tada ima dovoljno vremena, ali ceo raspored je nezgodan za nas.

Težak poraz od Olimpijakosa na pripremama je bila ozbiljna opomena Zvezdi pre početka sezone.

- Mi smo i tada bili oprezni, igrali smo kako smo u tom trenutku mogli. Taj poraz nam je otvorio oči da vidimo neke slabosti, od tada smo podigli nivo igre. Mi ćemo da uradimo ono što je do nas, ali se ne pitamo samo mi, već i protivnik - zaključio je Jovanović.

Utakmica Efes - Crvena zvezda igra se u petak od 18.30.

BONUS VIDEO: Stefan Marković o ambicijama Zvezde u novoj sezoni

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAKVA KLOPKA: Ovako je policija nadmudrila huligane i pohapsila aktere velike tuče navijača pred večiti derbi (FOTO/VIDEO)