"AKO JE NEKO OVO ZASLUŽIO - ON JE!" Nemački dres sa brojem 14 zauvek odlazi u legendu

Novosti online

10. 08. 2022. u 18:46

KOŠARKAŠKI savez Nemačke potvrdio je da će povući dres reprezentacije sa brojem 14 u čast legendarnog Dirka Novickog, preneo je specijalizovani košarkaški portal "Jurohups".

АКО ЈЕ НЕКО ОВО ЗАСЛУЖИО - ОН ЈЕ! Немачки дрес са бројем 14 заувек одлази у легенду

FOTO: EPA

Novicki je sa selekcijom Nemačke osvojio bronzu na Svetskom prvenstvu u Indijanapolisu 2002. godine i srebro na Evropskom prvenstvu 2005. u Beogradu, dok je sa Dalas Maveriksima postao NBA šampion 2011. godine.

Ceremonija povlačenja broja 14 u čast Novickog održaće se 1. septembra u Kelnu na otvaranju Evropskog prvenstva u košarci.

Prvi put u istoriji neka reprezentacija će povući broj nekog košarkaša iz upotrebe, a Novicki je istakao da je počastvovan zbog toga.

- Bio sam počastvovan kada mi je ideju predočio košarkaški savez Nemačke. Bilo je to lepo iznenađenje i već sam uzbuđen zbog svega što me čeka u Kelnu. Ambasador sam EP i jedva čekam uzbudljive utakmice sa velikom timovima i nadam se da će navijači u Kelnu i Berlinu ispuniti dvorane i napraviti sjajnu atmosferu - izjavio je Novicki.

Predsednik Košarkaškog saveza Nemačke Ingo Vajs izjavio je da je Novicki zaslužio ovakvo priznanje.

- Ako je neko ovo zaslužio, onda je to Dirk. Uvek je bio voljan da igra za Nemačku i pružao je neverovatne partije u 153 utakmice za našu selekciju - izjavio je Vajs.

BONUS VIDEO: Ovako se Pešićevi "orlovi" spremaju za Mundobasket

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

Imaš DVE HILJADE razloga za registraciju na mozzartbet.com