AU, ŠTA BI OVO? Na Evropskom prvenstvu igrali naslednici Jokića i Dončića, a rezultat meča Srbija - Slovenija... (VIDEO)

Novosti online

30. 07. 2022. u 15:41

NIKOLA Jokić je najbolji košarkaš Srbije, Luka Dončić Slovenije, a dok ljubitelji sporta čekaju njihov eventualni duel na predstojećem šampionatu "starog kontinenta", Jokićevi i Dončićevi naslednici na parketu sastali su se u prvom kolu Evropskog prvenstva za igrače do 18 godina starosti u Izmiru.

АУ, ШТА БИ ОВО? На Европском првенству играли наследници Јокића и Дончића, а резултат меча Србија - Словенија... (ВИДЕО)

FOTO: FIBA.Basketball

I, iako Slovenci poslednjih godina važe za "silu u usponu", kada su natrčali na ekipu selektora Vladimira Đokovića, doživeli su bolan sudar sa realnošću.


Zapravo, i pored toga što su bili smatrani blagim favoritima, taj sudar sa, reklo bi se, novim nadama "zemlje košarke" okončan je velikim trijumfom Srbije - 70:52, što je moglo biti i veće da posle treće deonice, koju su "orlići" dobili sa 23:6, nisu rešili da malo puste i suparnicima da igraju, pa su njihovi slovenački vršnjaci dobili četvrtu četvrtinu.


Kako je sve to u Izmiru izgledalo, možete pogledati u snimku koji je pred vama, a mi ćemo dodati ovoj osnovnoj informaciji još nekoliko njih.

U pobedi koja je na momente delovala kao da će biti i 50 razlike ("orlići" su početkom poslednjih deset minuta igre vodili sa +28, odnosno sa čak 61:33), u planu je pre svega bila kolektivna igra Srbije. Naša juniorska selekcija je dominacijom pod obručima (56:41 u skokovima) nadomestila sve one parametre u kojima su rivali bili bolji (poput preciznosti za dva i tri poena), a istakli se sledeći pojedinci:

Filip Radaković je uz šut iz igre 7/8 za dva, a 1/2 za tri stigao do 21 poena, i to uz 10 skokova, osvojenu loptu i blokadu, a isto kao što je on imao "plus/minus učinak" od +22 (toliko poena više je dala ekipa s njim na terenu, nego što je primila), imao je toliko i Jovan Ristić, koji je dao samo dva poena, i to s linije penala, ali sa 11 skokova gospodario u reketima. Ilija Milijašević je triujumfu doprineo sa 13 poena, dva skoka i asistencijom, a deset je ubacio Đorđe Čurčić, i to u svestranom izdanju jer je imao i devet skokova, tri asistencije i dve osvojene lopte.

Naredni rival "orlića" predvođenih Vladimirom Đokićem biće, u nedelju od 19.30, Grčka koja svoj prvi meč na ovom prvenstvu Evrope igra protiv Čeha.

Bonus video: Nikola Jokić - od dobroćudnog debeljuce, do najboljeg i najplaćenijeg košarkaša na svetu

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna