PRVI CILJ - ZADRŽATI RADONJIĆA: Uz trenera, ugovori sa Zvezdom istekli čak šestorici igrača

G. KELIĆ

20. 06. 2022. u 19:25

NOVA tripla kruna se nalazi košarkašima Crvene zvezde na reveru, dok upravu crveno-belih čeka mnogo posla tokom leta.

ПРВИ ЦИЉ - ЗАДРЖАТИ РАДОЊИЋА: Уз тренера, уговори са Звездом истекли чак шесторици играча

FOTO: KK Crvena zvezda

Sezona kupanja će za odgovorne ljude sa Malog Kalemegdana biti posebno vrela i radna, pošto su ugovori, osim treneru Dejanu Radonjiću, istekli još šestorici igrača (Volters, Holins, Lazić, Simonović, Davidovac, Cirbes).

Imperativ je produžiti saradnju sa najuspešnijim strategom u istoriji kluba i arhitektom svih najvećih uspeha u 21. veku. Crnogorski stručnjak je pre dva dana crveno-belima doneo četvrtu trostruku krunu, a drugu uzastopnu, čime je još jednom potvrdio da u paklenoj i atipičnoj atmosferi srpske klupske košarke ne postoji čovek koji funkcioniše bolje od njega.

- Želja nije sporna. Sada je najbitnije da slavimo jer smo to zaslužili, a onda u narednim danima idu razgovori pa ćemo videti šta i kako - rekao je Radonjić po osvajanju domaćeg šampionata stavljajući do znanja da nema ništa protiv nastavka saradnje.

Po sređivanju tog pitanja, treba pristupiti delikatnoj temi formiranja tima, koja će biti još izazovnija od ove. Važeće ugovore za još jednu sezonu imaju Nikola Ivanović, Stefan Marković, Stefan Lazarević, Eron Vajt, Nikola Kalinić, Luka Mitrović, Aleksa Uskoković i Ognjen Kuzmić. Nesiguran je status Vajta i Kuzmića, koji nisu oduševili svojim partijama, kao i Uskokovića, koji je prošlu godinu igrao na pozajmici u Megi.

Druga tačka na dnevnom redu je oko produžetka saradnje sa igračima, kojima je ista istekla. Kapiten Lazić definitivno ulazi u tu grupu, a poželjno je da istim putem krenu Holins i Davidovac, dok Beograd gotovo izvesno napuštaju Volters i Cirbes. Oko iskusnog Simonovića je jedina dilema da li nastavlja da igra ili preuzima neku od funkcija u klubu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri