LESOR NIJE NAPRAVIO PRESTUP: Oglasili se iz ABA lige - "Bilo je sudijskih grešaka, ali to je normalno, dešava se

Novosti online

31. 05. 2022. u 18:10

FINALNA serija AdmiralBet ABA lige između Crvene zvezde i Partizana protkana je sudijskim greškama, a najveća je načinjena kod prestupa tokom slobodnog bacanja Matijasa Lesora.

ЛЕСОР НИЈЕ НАПРАВИО ПРЕСТУП: Огласили се из АБА лиге - Било је судијских грешака, али то је нормално, дешава се

FOTO: M. Vukadinović

Košarkaši Zvezde slavili sa 85:81 i time došli do rezultata od 2:0 protiv Partizana, drugi meč je ostao u senci nekoliko spornih sudijskih odluka.

Partizan je, smatrajući da je oštećen, tražio od ABA lige da dobije sudijsku ekspertizu, posle koje je ustanovljena nekolicina grešaka, dok se sada i ABA liga oglasila povodom čitave situacije, rekavši da je "sve to normalno".

- Utakmica je bila veoma teška za suđenje, pogotovo kada se radi o kontaktima košarkaša. Tokom meča je viđeno dosta pogrešnih sudijskih odluka, ali to se dešava u svim utakmicama, iako ne bi smelo. Posle analize, ustanovljeno je da Matijas Lesor nije napravio prestup, da su sudije načinile grešku i da je lopta dodirnula obruč, pre nego je on zakoračio na liniju slobodnih bacanja, tako da je to pogrešna odluka - stoji u saopštenju AdmiralBet Aba lige.

BONUS VIDEO: Moćna koreografija „delija“ pred Rendžers

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)