ŽOC JE SAMO VRTEO GLAVOM... Partizan završio prvu fazu Evrokupa pobedom, "grobari" preselili Beograd u Trento

D. N.

06. 04. 2022. u 21:44

KOŠARKAŠI Partizana završili su uvodnu fazu Evrokupa pobedom na gostovanju Trentu, a konačan rezultat (63:79), kojim je potvrđeno drugo mesto u grupi, ne otkriva baš kako se ovaj meč odvijao.

ЖОЦ ЈЕ САМО ВРТЕО ГЛАВОМ... Партизан завршио прву фазу Еврокупа победом, гробари преселили Београд у Тренто

Foto: Twitter/KK Partizan

A odvijao se tako da je trofejni strateg s klupe crno-belih, Željko Obradović, imao razloga da se nervira i kada je njegov tim vodio, a naročito kada je, pomalo neobjašnjivom ležernošću, stečena prednost ispuštana.

No, krenimo redom.

Recimo, jednom konstatacijom.

Kada za celo poluvreme jedan tim šutira sa 38,5% "uspešnosti" za dva poena, a ima od rivala i manje asistencija (6:5) i krađa (4:3) i blokada (2:1), to bi obično trebalo da znači da je to poluvreme izgubio.

Ali, Partizan ga je rešio u svoju korist sa 29:37, iako se njegov trener, Željko Obradović, prilično nervirao. Kako je sam rekao tokom velikog predaha, "moramo više da dodajemo loptu, ne može ovako individualno da se igra", ali... Kolektivno su crno-beli igrali u odbrani, to im je i donelo pomenutu prednost.

Ta defanziva gostiju je i naterala Trento na 12 izgubljenih lopti u prve dve četvrtine, što je uz pet Partizanovih trojki iz 10 pokušaja, te odličnu igru Zaka Ledeja (12 poena, šest skokova), ali i činjenicu da se još osam njegovih saigrača upisalo u strelce u uvodnih 20 minuta, bilo dovoljno da se - vodi.

A da se pobedi, bilo je potrebno zadržati i taj nivo igre na svojoj polovini terena, a i sprovesti u delo Obradovićeve ofanzivne želje o "kolektivnijem" nastupu.

Uz pesmu "grobara" koji su i u Italiji masovno i vrlo glasno bodrili svoje ljubimce, činilo se da će baš na krilima te podrške crno-beli ispuniti zamisli svog stratega, ali razigrani igrači Trenta su sredinom treće deonice uspeli da priđu samo na poen zaostatka, 48:49, serijom od 9:2 za nešto više od dva minuta. Tajmaut gostiju nije tada zaustavio nalet Trentra, koji je čak i poveo sa 51:49, ali kako je Trifunović potom dao trojku, Partizan je konačno dao razlog svojim navijačima za prilično iščekivanu radost u drugom poluvremenu.

Ta radost je, na zadovoljstvo i stručnog štaba i "grobara", potrajala do kraja trećeg segmenta meča, koji su gosti rešili uz vođstvo od 53:61, jer se odbrana "rasanila" posle Žocovih kritika, a Jam Madar odlično organizovao igru.

Ofanzivne rapsodije nije bilo na početku poslednje deonice (naprotiv, rezultat je bio 2:2 posle tri minuta), pa je odluka "pala" u završnici. Domaćin je prišao na -6 sredinom te četvrtine, zatim su Madar, Ledej i Avramović dobim potezima na suparničkoj polovini terena odbili taj napad, a onda su Žocovi igrači "dodali gas" i na kraju ubedljivo trijumfovali.

Ubedljivije nego što su igrali, ali svakako, i potpuno - zasluženo.

Ledej sa 20 poena i 13 skokova, te Dalas Mur sa 12 poena i Madar sa 11 bili su najefikasniji u taboru crno-belih, a Rejnolds sa 15 i Dominik Džonson sa 13 kod domaćina.

BONUS VIDEO: Svemirsko svetsko prvenstvo - spektakl kakav fudbal ne pamti!

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK: Rafael Nadal deklasiran u Barseloni