"JOŠ DVE POBEDE, PA PRIČA O PLEJ-OFU"! Radonjić: Problemi, žestok ritam, trudićemo se da budemo najbolji do kraja

Novosti online

28. 03. 2022. u 22:46

CRVENA zvezda blizu je da i matematički obezbedi prvo mesto u ABA ligi pred plej-of. Trener crveno-belih govorio je o tome posle meča sa Krkom, ali i analizirao je utakmicu.

ЈОШ ДВЕ ПОБЕДЕ, ПА ПРИЧА О ПЛЕЈ-ОФУ! Радоњић: Проблеми, жесток ритам, трудићемо се да будемо најбољи до краја

KK Crvena zvezda mts / Đorđe Kostić

Aktuelni šampion regionalnog takmičenja je bio ubedljiv protiv tima iz Novog Mesta (76:56).

Crnogosrski stručnjak je istakao da ritam žestok, kao i da će se ići dan po dan.

- Opravdali smo ulogu favorita i uspeli smo da kontrolišemo utakmicu, što je bilo najvažnije. Žestok ritam, problemi su tu, trudićemo se da budemo najbolji mogući do kraja. Dobra je stvar što imamo još četiri meča u ABA ligi. Trebaju nam još dve pobede da osiguramo prvo mesto, ali idemo dan po dan, tako moramo - rekao je Radonjić.

"Ogromne su potrošnje, trudimo se da sve prevaziđeno na najbezboniji način"

Potom se dotakao povređenih igrača - Maika Cirbesa, Ostina Holinsa i kapitena Branka Lazića.

- Treba opet ponoviti ovo su ogromne potrošnje uz taj raspored koji mi imamo. Posebno sad kad se nagomilava što zbog korone, gde imamo mečeve koje moramo da nadoknadimo. Da ne pričam o trenutku kada smo bez Branka Lazića, Ostina Holinsa i Maika Cirbesa, tako da trudimo se da prevaziđemo sve na najbezbolniji način. Dobar smo balans napravili što se tiče Evrolige i ABA lige, uspeli smo da izdržimo to sve tokom sezone, trebaju nam još dve pobede, pa ćemo pričati o plej-ofu.

Košarkaši Crvene zvezde/KK Crvena zvezda mts / Đorđe Kostić

Dodao je da ja Lazić odsustvovati oko mesec dana, dok bi Amerikanac trebalo da propusti naredna dva evroligaška meča protiv Bajerna (petak, 20.30 i Žalgirisa, nedelja 18).

Zvezda je došla u situaciju da se bori za Top 8 Evrolige, ipak Radonjić smatra da meč protiv tima iz Minhena nije odlučujući.

- Došlo je i nekim našim igrama do toga da imamo utakmice gde možemo da pričamo i o plasmanu dalje u Evroligi. Ne bih ulazio u sferu odlučujućih i sličnih analiza. Igramo protiv dobrog protivnika, i posle protiv još dva protivnika. Moramo da prevaziđemo i da igramo iznad naših mogućnosti - zaključio je trener crveno-belih košarkaša.

Aktuelni šampion ABA lige u regionalnom takmičenju posle pobede nad Krkom ima učinak 20-2.

BONUS VIDEO: Kako je Jokić postao najbolji košarkaš kada se tome ama baš niko nije nadao?

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)