ZVEZDA NA VRHU ABA LIGE: Crveno-beli silni protiv Krke

Č. V.

28. 03. 2022. u 19:31

CRVENA zvezda je ubedljivo savladala Krku u 24. kolu ABA lige sa 76:56 u dvorani "Aleksandar Nikolić".

ЗВЕЗДА НА ВРХУ АБА ЛИГЕ: Црвено-бели силни против Крке

KK Crvena zvezda mts / Đorđe Kostić

Uspeo je Dejan Radonjić da rasporedi minutažu pred važan okršaj sa Bajernom u Minhenu u Evroligi (petak, 20.30). Nisu se crveno-beli mnogo potrišili protiv tima iz Novog Mesta.

Navijači kojih nije bilo puno u "Pioniru" imali su priliku da na delu vide talentovanog Nikolu Topića koji ima samo 16 godina, inače sina klupske legende Milenka.

On je na parketu proveo 16 minuta i za to vreme je uspeo da postigne četiri poena, a dodao je i dva skoka, odnosno pet asistencija.

Nikola Topić i Nikola Topić/KK Crvena zvezda mts / Đorđe Kostić

Što se same utakmice tiče, pitanje pobednika se nijednog momenta nije dovodilo u pitanji, iako je posle prvog perioda domaćin imao prednost od samo tri poena - 18:15. Ipak, Zvezda je od starta drugog kvartala dodala gas i razlika je konstatno rasla.

Ništa se nije promenilo ni u nastavku susreta, pa su Nikola Kalinić i drugovi bez mnogo potrošnje došli do 20. pobede u regionalnoj ligi i ponovo se nalaze na čelu tabele.

Najefikasniji kod crveno-belih bili su Nejt Volters i Ognjen Kuzmić sa po devet poena, s tim da je centar dodao i 11 skokova. Na drugoj strani najbolji je bio Rok Stipčević sa 17, pratio ga je Miha Škedelj sa sedam.

Ono što je zanimljivo kada je Zvezda u pitanju je to da nijedan igrač nije bio dvocifren iako je tim sa Malog Kalemegdana ostvarila ubedljiv trijumf.

Aktuelni šampiona ABA lige sada ima učinak 20-2, a Krka je na poslednjem 14. mestu sa četiri pobede i 18 poraza.

C. zvezda - Krka 76:56 (18:15, 27:9, 19:14, 12:18)

Dvorana: "Aleksandar Nikolić". Gledalaca: 1.128. Sudije: Tomislav Hordov, Igor Dragojević, Brainimir Galić.

C. zvezda: Lazarević 8, Volters 9, Davidovac 2, Mitrović 7, Kalinić 6, Dobrić 7, Simonović 6, Ivanović 8, Marković 2, Vajt 8, Kuzmić 9, Topić 4.

Krka: Stergar 3, Stipčević 17, Špan, Stavrov 5, Kosi, Stipaničev 3, Škedelj 7, L. Lapornik 5, M. Lapornik 5, Macura 6, Tomas 5.

 

BONUS VIDEO: Kako je Jokić postao najbolji košarkaš kada se tome ama baš niko nije nadao?

 


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna