I ON JE GLAVNI RIVAL JOKIĆU ZA MVP TITULU?! DŽoel Embid izveo neverovatan broj slobodnih bacanja na jednoj utakmici

D. N.

27. 02. 2022. u 23:00

NIKOLA Jokić važi i ove sezone za kandidata za MVP titulu u NBA ligi, iako glavni američki mediji guraju u prvi plan neke druge igrače, a pre svega Džoela Embida. Međutim, ono što sudije rade kada Embid igra, uopšte se ne dešava kada je u pitanju srpski as.

И ОН ЈЕ ГЛАВНИ РИВАЛ ЈОКИЋУ ЗА МВП ТИТУЛУ?! Џоел Ембид извео невероватан број слободних бацања на једној утакмици

FOTO: Tanjug

Recimo, u nedelju uveče po našem, srednjeevropskom vremenu, odigrana je utakmica u kojoj je Filadelfija pobedila Njujork Nikse sa 109:125.

Embid je, po starom običaju, bio najefikasniji u ekipi Seventisiksersa, trijumfu je doprineo sa 37 poena i devet skokova, a odličan je bio i u svom drugom meču u novom klubu, Džejms Harden, koji je postigao 29 poena, a imao i 16 asistencija, te 10 skokova. 

Ali, jedna stvar se posebon izdvojila na pomenutom meču.

Džoel Embid je, naime, izveo čak 27 slobodnih bacanja.

Od toga, ubacio je 23, dok je iz igre šutirao 7/18 (trojke 0/4).

Centru Filadelfije arbitri su u ovom šampionatu dodelili čak 558 slobodnih bacanja, a on ih je iskoristio 455.

Nikola Jokić je za celu ovu sezonu izveo 307 slobodnih bacanja i ubacio ih 247, što je 80,5% preciznosti kada se radi o šutiranju penala.


Jokićevi proseci su, trenutno, 25,8 poena, 13,7 skokova i osam asistencija po meču, a Embidovi 29,7 poena, 11,1 skok i 4,5 asistencije.

Inače, do pomenutog meča Njujorka i Filadelfije, Jokić i Embid su bili izjednačeni po broju poena (1.395) u ovom šampionatu, s tim da je Embid to dostigao sa manje takmičarskih nastupa, otuda i bolji presek.


Međutim, Jokić bolje proigrava saigrače, pa po jednom meču Denvera, 19,8 poena prosečno daju igrači Nagetsa posle asistencija Srbina, a Embid prosečno asistira za 11 poena saigrača po meču. 


Kada se, statistički, povuče crta, Jokić je bio "odgovoran" za 524 poena više nego Embid u ovoj sezoni: Nikola je, što dao, što asistirao, za 2.442 poena, a zvezda Filadelfije je "kriva" za 1.918 poena Seventisiksersa. Od toga, 455 je lično dao sa linije penala.

BONUS VIDEO Kako je Beograd dočekao košarkaše koji su u Indijanapolisu dobili i "Drim tim"

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)