HRVATI, SRAM VAS BILO: "Zvezdina koreografija - Groblje u bojama ukrajinske zastave"

Novosti online

27. 02. 2022. u 19:27

KO šta radi Hrvati zabadaju nos u srpsko dvorište. Komšijama je milije da komentarišu šta se dešava u Beogradu nego li u njihovoj "avliji".

ХРВАТИ, СРАМ ВАС БИЛО: Звездина кореографија - Гробље у бојама украјинске заставе

Foto: Č. V.

Tako je bilo i tokom "večitog derbija". Hrvati izvešavaju sa meča Crvene zvezde i Partizana, a u prvi plan stavljaju transparent koji su oni tumačili kako je njiuma volja.

- Veliki deo sveta stao je na stranu Ukrajine nakon ruske invazije na tu zemlju. Stravični prizori koji već danima stižu iz Ukrajine, a za koje je krivac Vladimir Putin, ne prestaju da zgrožavaju javnost. Ipak, ima i onih koji su stali na stranu Rusije. Među njima su i navijači Crvene zvezde koji su za vreme derbija sa Partizanom u sklopu 24. kola srpske Super lige na tribinama pokazali morbidnu koreografiju i otišli zaista korak predaleko. Sramotan čin prikazuje groblje u bojama ukrajinske zastave, a njihov potez šokirao je javnost, jer su na svaki mogući način prešli granicu dobrog ukusa, piše "Slobodna Dalmacija", a prenose portali u komšiluku. 

Podsećanja radi, uoči 166. prvenstvenog okršaja "večitih", navijači Crvene zvezde su najpre podigli koreografiju koja je mnoge zbunila:

Usred "severa", bilo je iscrtano groblje, uz tamno nebo i mesec.

Koji trenutak kasnije, pojavilo se i "pojašnjenje":

Foto: M. Vukadinović

 

Na severnoj tribini podignut je i oslikan lik iz čuvenog filma "Maratonci trče počasni krug", te transparent "Dobro veĆe".

Kako je u pitanju starac koji je "vaskrsao" kada su Laki Topalović (koga je u filmu sjajno tumačio pok. Danilo Bata Stojković) i njegovi saradnici pokušali da pljačkaju grobove, a čija je pojava te "grobare" nateralo u panično bekstvo, "delije" su time poslale dvostruku poruku - i da pred njima rivali beže, ali pre svega da je njihov voljeni klub, "mrtav" u šampionskoj trci u kojoj je pred derbi zaostajao pet bodova, zapravo i te kako živ.

Tako da su Hrvati još jednom pokazali pravo lice, a ono je puno laži, izmišljanja i prevara.

Bonus video: Kada je vojni orkestar ušao na Kup Koraća, "delije" i "grobari" su zagrmeli zajedno

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (10)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!