JOKIĆ FENOMENALAN, ALI UZALUD: Luka Dončić je novi košarkaški "Mocart" (VIDEO)

Novosti online

04. 01. 2022. u 06:30

PLESAO je Nikola Jokić još jedan najlepši tango, ali uzalud. Sa druge strane terena je bio novi košarkaški "Mocart" Luka Dončić.

ЈОКИЋ ФЕНОМЕНАЛАН, АЛИ УЗАЛУД: Лука Дончић је нови кошаркашки Моцарт (ВИДЕО)

Foto:AP

Slovenac je odigrao još jednu impresivnu partiju za trijumf Dalasa protiv Denvera -103:89 i proboj na peto mesto Zapadne konferencije sa skorom 19-17, dok su Nagetsi ostali sedmi 18-17.

Jokić i Dončić su imali i fenomenalan individualni okršaj i pokazali su da se na Balkanu igra najbolja košarka posle NBA lige.

Srpski star i još uvek aktuelni MVP je pokušavao na sve načine da slavi u "jugoslovenskom derbiju", momak iz Sombora bacao se po terenu i vukao saigrače, ali nije išlo. Na kraju je meč završio sa 27 poena i 16 skokova uz tri asistencije za 35 minuta na parketu.

Malo, u stvari bez prave pomoći za Slovenca, koji je maestralno i razigravao ekipu, ali i bio poenterski raspoložen. Dončić je ubacio 21 poen uz 15 asistencija, još jedna doktorska partija maestralnog beka.

Osim Jokića, Denver je imao samo još dvojicu dvocifrenih, Erona Gordona 15 poena i Vila Bartona sa 12. Za Dalas nisu nastupili Boban Marjanović i Kristaps Porzingis, ali Bulok i Pauel sa po 15 poena su odlično asistirali Slovencu.

Foto:AP

 

Što se tiče toka utakmice, Mavsi su konstantno bili u prednosti, Nagetsi su bili bez šanse da načine bilo kakav preokret i četa Majka Melouna pod hitno mora nešto da menja, ako želi da igra ozbiljno ulogu u plej-ofu, ako se tamo uopšte i nađe.

Ovako ne ide, Jokić ne može sam, bar ne protiv ekipa koje nešto znače u NBA ligi.

BONUS VIDEO

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EJ, LJUDI, ALI BUGARSKA... Ovom pričom je Nikola Jokić šokirao Amere