"NIKOLA JE KAO NOVAK, SMETA IM" Darko Miličić se oglasio posle incidenta u kome je učestvovao Jokić

Novosti online

10. 11. 2021. u 16:10

SUKOB Nikole Jokića sa Markifom Morisom i dalje je u centru pažnje američke i srpske javnosti.

НИКОЛА ЈЕ КАО НОВАК, СМЕТА ИМ Дарко Миличић се огласио после инцидента у коме је учествовао Јокић

Foto privatna arhiva

Nakon provokacije Markifa i odgovora srpskog košarkaša, u celu priču uvučena su i braća pomenutih košarkaša. Morisu leđa drži brat Markus, a Nikoli njegovi Strahinja i Nemanja.

Jokićevi su navodno već kupili karte za Majami i spremaju se za "revanš" sa Markifovim Hitom, koji je za 20 dana na Floridi. Markusovi Klipersi na red dolaze krajem decembra...

Nekadašnji NBA igrač i dobar prijatelj Strahinje i Nemanje Jokića, Darko Miličić, dao je intervju za Mocartsport u kome je pokušao da objasni šta se dešavalo između Markifa i našeg Nikole i kako će sve da se završi.

- Očigledno je da oni (braća Moris) grade karijeru na incidentima i provokacijama, kao "opasni momci". Opstaju na osnovu toga. Ali Nikola nije smeo sebi da dozvoli to, jer su oni provokacijom dobili što su tražili, ostvarili su ono što su želeli. Nikola je suspendovan. Lako ga je osuditi, ali treba se staviti u njegovu kožu, koliko trpi pritisak na terenu i van njega. Pretpostavljam da mu se skupilo sve i svašta, zbog čega je tako i odreagovao. U svakom slučaju, bez obzira na to šta se desilo, dobro je što je odmah shvatio da nije smeo tako da reaguje - kaže Miličić.

Nekadašnji drugi pik na draftu - našao se ispred Dvejna Vejda i Karmela Entonija, a pre njega biran je samo Lebron Džejms - ima dovoljno iskustva u najjačoj ligi na svetu da bi naseo na priču braće Moris.

- NBA je šou. Možemo mi da pričamo šta god hoćemo, odakle dolazimo... Epidemiološka priča koja pokušava se servira kako su svi gangsteri ne može da prođe ni kod male dece. Svi igrači su ostvareni i zarađuju bar dovoljno. Sav taj šou (oko tuča) svodi se na 'Ja tebi, ti meni', mrštenje... Te kvaziulične pretnje su šablonske. Meni nisu značile. Nisam ja mangup, ali nisam video želju za obračunom. Nikola je ispao naivan, vidno ga je gurnuo. Mali procenat igrača je spreman za obračun. Ispadneš naivan ako nasedneš, i to na očigled svih. Ispadaš ti taj krivac, ne gledajući okolnosti pod kojima se desilo.

Miličić se posebno nasmejao na najave braće Moris da će da odgovor uruče Jokićima.

- Ne daj bože da ih Strahinja i Nemanja dohvate. Oni što kažu, tako i misle. Nema kalkulacija kod njih.

Jasno mu je zašto je Jokiću put do vrha značajno teži nego nekom domaćem, američkom, igraču.

- Šta je Nikola drugo mogao da očekuje kada iz male zemlje koja nema ni 6.000.000 ljudi dolazi u Ameriku koja ih ima stotine miliona? Dolazi, dominira i košarkaški ih maltretira, postaje najbolji na svetu? Slično poput Novaka u tenisu... Naravno da ćeš nekim ljudima da smetaš i da ćeš im biti meta - zaključio je Miličić.

BONUS VIDEO - Novak Đoković - pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije