"JOKIĆ NIJE NAJBOLJI CENTAR NA SVETU": Srbin i pored MVP titule u drugom planu

Novosti online

17. 10. 2021. u 19:33

Ugledni američki novinar Kris Brusar smatra da Nikola Jokić nije najbolji centar na svetu, te tako nije saglasan sa anketom generalnih menadžera NBA ekipa koji su u većini rekli da je srpski košarkaš broj jedan.

ЈОКИЋ НИЈЕ НАЈБОЉИ ЦЕНТАР НА СВЕТУ: Србин и поред МВП титуле у другом плану

FOTO: AP

NBA liga prethodnih dana objavila je tradicionalnu anketu u kojoj 30 generalnih menadžera NBA timova odgovara na različita pitanja u vezi košarkaša, protivničkih timova...

Jedno od pitanja bilo je – ko je najbolji centar u NBA – i 63 odsto menadžera glas je dalo srpskom košarkašu Nikoli Jokiću.

Jokić je aktuelni MVP lige i sasvim je očekivano što je većina liga glasala za njega, međutim, Brusar smatra da to nije istina i da je DŽoel Embid, centar Filadelfije, bolji košarkaša.

„Znate da sam mnogo pita branio moj stav ovde u vezi Jokića. Prošle godine je bio MVP, to je činjenica. Ali, nije bolji košarkaš od DŽoela Embida. Embid bi prošle sezone bio MVP da je odigrao više utakmica“, rekao je Brusar i dodao:

„Pretpostavljam da su generalni menadžeri gledali dostupnost košarkaša tokom sezone, jer Jokić retko propušta utakmice. Prošle sezone je odigrao svaki meč, dok Embid u karijeri nikada nije odigrao više od 65 utakmica, čak ni toliko, i to je jedino objašnjenje koje imam“.

Brusar je na kraju prethodne sezone, kada je veliki broj analitičara nipodaštavao Jokića, bio taj koji ga je branio i govorio kako zaslužuje da bude MVP, ali sada je „promenio ploču“.

„Jokić je sjajan, ali Embid je bolji poenter, sjajan je šuter sa poludistance, bolji je skakač, iako su tu blizu, nesumnjivo je bolji defanzivac i čak dva puta više završava na linije za slobodna bacanja nego Jokić. Embid je bolji, što ne znači da Jokić nije sjajan, ali je Embid je najbolji centar u NBA. Mislim da će to i pokazati“, zaključio je Brusar.

Jokić i Embid prošle sezone bili su najbolji košarkaši u ligi, ali srpski centar je bio taj koji je odigrao svaki meč i to je jako važno jer je ekipa na svakoj utakmici mogla da se osloni na njega.

BONUS VIDEO

 

(Sputnik)

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)