MOGAO DA IGRA, NISU GA HTELI! Izneti dokazi da je Karim Benzema bio spreman za završnicu Mundijala

Od stalnog dopisnika iz Pariza - Goran Čvorović

28. 12. 2022. u 10:00

MOGAO je da pomogne, samo ga nisu hteli. Kontroverze oko neigranja Karima Benzeme (35) za Francusku na nedavno završenom Mundijalu u Kataru dodatno je "zapalila" objava snimka njegovog menadžera Karima Džazirija, u kojoj su trojica lekara potvrdila da je osvajač "Zlatne lopte" za 2022. bio spreman za završnicu najveće fudbalske smotre.

МОГАО ДА ИГРА, НИСУ ГА ХТЕЛИ! Изнети докази да је Карим Бензема био спреман за завршницу Мундијала

FOTO: Profimedia

- Ovo sam objavio, ali sam se prvo konsultovao sa trojicom specijalista, koji su potvrdili dijagnozu - Benzema je mogao da bude spreman još od osmine finala, da bude makar na klupi. Zašto ste tako brzo tražili da ode? - napisao je Džaziri, uz snimak koji je izazvao pravu buru u Francuskoj.

GRIZMAN NAJVIŠE "MINIRAO"

POZNATI sportski list "Ekip" je otkrio i da je pre donošenja odluke oko povratka održan sastanak na kom su bili Benzema, Antoan Grizman, golman Ugo Loris i Pol Pogba. Napadač Reala je i tom prilikom osetio da je nepoželjan i da je najvećeg protivnika imao u Grizmanu, koji se uplašio da će izgubiti mesto u prvom timu.

Ipak, odluka selektora "trikolora" Didijea Dešana bila je da se Benzema ne zove u Katar posle prve faze, iako je ostao do samog kraja na spisku prijavljenih igrača. Najnovija saznanja samo se nadovezuju na priču koju je objavio "Ekip" po kojoj Dešan nije pozvao napadača Reala da se priključi ekipi u Aziji, jer je bio pod pritiskom drugih igrača, koji nisu bili za to. Ispalo je da većina njih smatra da je sa Benzemom loša atmosfera u ekipi.

U javnost su juče dospeli i delovi dnevnika koji je tokom Svetskog prvenstva vodio Gi Stefan, prvi pomoćnik Didijea Dešana.

- Nažalost, Karim Benzema se povredio. Pregledi koje je obavio potvrđuju naprsnuće na butnom mišiću. Napustiće nas i otići u Madrid. To je veliki udarac za nacionalni tim Francuske, imajući u vidu njegovu auru i talenat. Ali, nismo imali izbora - uneo je između ostalog Stefan u svoj žurnal.

Ovakav pogled na razvoj događaja nije se, međutim, dopao Džaziriju koji je odmah uzvratio preko društvenih mreža.

- Nedelju dana posle odlaska, Benzema je ponovo počeo da trči i trenira, da bi četiri dana kasnije odigrao 30 minuta prijateljskog meča sa Realom. Ali, za Stefana nije mogao da učestvuje na turniru! Samo vi nastavite da lažete, istina će isplivati - poručio je Džaziri.

BONUS VIDEO: MILIONI NA ULICAMA: Pogledajte slavlje Argentinaca u Buenos Ajresu na dočeku svetskih šampiona

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)