E, OVAKO SE PONAŠAJU PRAVI ŠAMPIONI! Ono što je selektor Maroka uradio nakon meča za Hrvatima pokazuje o kakvoj sportskoj veličini se radi

Novosti online

18. 12. 2022. u 12:16

SELEKTOR Maroka, Valid Regragi se ponovo oglasio nakon poraza od Hrvatske u meču za treće mesto i pokazao da je pravi gospodin.

Е, ОВАКО СЕ ПОНАШАЈУ ПРАВИ ШАМПИОНИ! Оно што је селектор Марока урадио након меча за Хрватима показује о каквој спортској величини се ради

FOTO: AP/Tanjug

Spomenuo je decu koja su uživala gledajući svoje idole i kojima je probuđen san da mogu biti svetski prvaci, ali je rekao da Maroko mora da vlada afričkim kontinentom i da reprezentacije sa ovog dela sveta mogu da budu svetski prvaci, što je inače bilo i mnogima i jeste i sada nezamislivo.

FOTO: EPA

- Ponekad preterano reagujemo kad je utakmica gotova. Kad izgubite utakmicu uvek ste razočarani. Moji igrači su vrlo ambiciozni, ali to nije nedostatak poštovanja - započeo je marokanski selektor.

On se već okrenuo budućnosti. Ovo Svetsko prvenstvo želi iskoristiti kao pogonsko gorivo za naredne godine i Maroko učiniti apsolutnim brojem jedan u Africi. Sledeći cilj mu je da osvoji Afrički kup.

- Sutra ćemo shvatiti da smo postigli neverovatno. U kratkom vremenu stekli smo veliko iskustvo. Otišli smo dalje nego što smo očekivali, ali to nije dovoljno. Ovo bi trebalo poslužiti kao primer budućim učesnicima. Nadam se da će ovo koristiti celoj Africi. Uveren sam da će za 15-ak godina neki od afričkih timova osvojiti Mundijal - tvrdi predvodnik lavova Atlasa.

FOTO: AP/Tanjug

- Nešto što me dirnulo je kad vidim slike dece jer fudbal tera ljude da sanjaju. Dopustili smo deci da sanjaju, održali smo te snove živima. Deca u Maroku i širom sveta sanjaju o pobedi na Svetskom prvenstvu i to mi znači više od pobede u bilo kojoj utakmici.

Maroko je odigrao fantastičan šampionat u Kataru. Pobedio je Belgiju, Kanadu, Španiju i Portugal. U grupnoj fazi bilo je 0:0 protiv Hrvatske. U polufinalu je Francuska bila prejaka 2:0, u utešnom finalu Hrvatska (2:1).

Maroko je prva afrička država koja je stigla do polufinala na Svetskom prvenstvu i tako je ipak ispisala fudbalsku istoriju u Kataru..

FOTO: Tanjug/AP

Jasno je da su razočarani zbog svega, izgoreli su u želji da osvoje medalju za svoj narod, ali i ovako su svi ponosni na ono što su napravili.

Podsetimo, sve zanimljivosti vezane za Mundijal, možete da pratite na posebnoj stranici portala "Novosti" vezanoj za Svetsko prvenstvo u fudbalu 2022.

Na njoj vas čeka i pregled svih dosadašnjih rezultata utakmica, tabela grupa i onoga što sledi u Kataru.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)