"MI SMO BITKU DOBILI, A MIHAJLOVIĆ - NE!" Selektor vatrenih, Zlatko Dalić je ovako reagovao posle utakmice Hrvatska - Maroko

Novosti online

17. 12. 2022. u 20:40

SELEKTOR Hrvatske reprezentacije, Zlatko Dalić, na konferenciji za medije po okončanju meča za treće mesto na Mundijalu u Kataru govorio je i o preminuloj srpskoj fudbalskoj legendi - Siniši Mihajloviću.

МИ СМО БИТКУ ДОБИЛИ, А МИХАЈЛОВИЋ - НЕ! Селектор ватрених, Златко Далић је овако реаговао после утакмице Хрватска - Мароко

FOTO: Tanjug/AP

Dalić je dobio je pitanje o popularnom "Mihi", koji je juče preminuo u 53. godini posle opake borbe sa leukemijom. Trener "vatrenih" ističe da mu je bilo jako teško.

- Moje iskreno saučešće porodici Mihajlović. Poznavao sam ga, još davno, davno. Žao mi je što je izgubio svoju bitku. Mi smo danas dobili svoju, ali on nije. I to je žalosno. Teško. Ovo je nešto drugo. Bio je veliki fudbaler, vrhunski trener. To je veliki gubitak, a kada mladi ljudi odlaze to je za nas tragedija.

Potom je komentarisao i učešće na prvenstvu. Koja je utakmica bila najbolja za njegov tim?

- Ovo danas. Utakmica koja je bila teška za nas. Kada smo pobedili Brazil, rekao sam da smo u problemima. Da smo u situaciji ni tamo ni ovamo. Najveće emocije su bile kada je sudija odsvirao kraj, kraj svega što smo radili. Ovo su emocije za koje živiš, za koje radiš ovaj posao. Sigurno je ovo bilo najemotivnije.

FOTO: Tanjug/AP

Mnogi smatraju da je ovo kraj jedne zlatne generacije "vatrenih".

- Sigurno je ovo poslednje prvenstvo za neke od nas koji smo na ovom Svetskom prvenstvu. Kako zbog godina tako i ostalih detalja. Da nemaju uz sebe starije igrače, ovi mlađi sami ne bi mogli to da učine. Hrvatska ne treba da brine. Da li je ovo kraj generacije? Mislim da nije. Imamo još Ligu nacija, pa Evropsko prvenstvo. Nama je četiri igrača počelo iz naše lige i imamo kvalitet za dalje.

Dao je selektor Hrvatske i svoju predikciju šta očekuje u velikom finalu sutra posle podne. Kaže da će sve zavisiti od zvezda ekipe na obe strane terena.

- Obe reprezentacije imaju individualce, Mesi, Mbape, favorita ne mogu da izaberem. Francuska igra na svoj način, Argentina je nešto slična. Mislim da će presuditi Mesi ili Mbape.

Ne smatra Dalić da je on stub uspeha reprezentacije Hrvatske. Naprotiv.

- Mi smo jedan tim. Ne mislim da sam ja jedan od tri ključna faktora uspeha ove reprezentacije, pre svega što smo odradili sjajan posao kao grupa i tako će i ostati.

Podsetimo, Dalić nije jedini iz redova komšijske reprezentacije koji je podsetio na Sinišu Mihajlovića na Mundijalu. Isto je uradio i Mislav Orsić, strelac pobedonsonog gola u meču Hrvatska - Maroko.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)