FRANCUSKA ČUPA KOSU: Kilijan Mbape i totalno neočekivana situacija pred epsko četvrtfinale Svetskog prvenstva

Novosti online

06. 12. 2022. u 18:13

KILIJAN Mbape se dokazao kao fudbalski lider zbog kog je Francuska među favoritima za titulu na Svetskom prvenstv u fudbalu, ali je domovinu zabrinu.

ФРАНЦУСКА ЧУПА КОСУ: Килијан Мбапе и тотално неочекивана ситуација пред епско четвртфинале Светског првенства

FOTO: AP/Tanjug

Mbape, naime, danas nije trenirao sa ostalim francuskim reprezentativcima.

U Dohi, kako javlja izveštač "Ekipa", 23-godišnji napadač je ostao odvojen ekipe, u zatvorenom prostoru, verovatno se posvetivši vežbama oporavka u teretani, umesto da, sa ostalim saigračima, vežba za četvrtfinalni okršaj protiv još jedne fudbalske supersile, Engleske.

Na samom početku Svetskog prvenstva, Mbape se požalio na bol u skočnom zglobu, ali ta povreda se nije činila ozbiljlnom, no odsustvo sa treninga deluje kao da se ili nešto pogoršalo po tom pitanju, ili se dogodio neki novi problem.

Kilijan Mbape je već dao pet golova, na četiri takmičarska meča na Mundijalu u Kataru. Neki francuski mediji u njemu vide i novog Pelea, podsećajući da su samo njih dvojica uspela da postignu po dva gola na jednom mundijalskom meču, a da su bili mlađi od 20 godina, što je Kilijanu pošlo za rukom na prošlom prvenstvu sveta. Na ovom, sada kada je nešto stariji - dvaput, protiv Danske i u osmini finala protiv Poljske.

FENOMEN Kilijan Mbape/FOTO: AP/Tanjug

Utakmica Francuska - Engleska igra se u subotu, 10. decembra, od 20 sati.

Na portalu "Novosti" vas, u posebnoj sekciji, čekaju sve najnovije, najvažnije i najzanimljivije vesit vezane za Svetsko prvenstvo u fudbalu 2022. 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)