FUDBALSKI ŠOK: Kristijano Ronaldo više nije fudbaler Mančester junajteda, ostao bez kluba usred Mundijala!

Novosti online

22. 11. 2022. u 18:57

KRISTIJANO Ronaldo više nije fudbaler Mančester junajteda.

ФУДБАЛСКИ ШОК: Кристијано Роналдо више није фудбалер Манчестер јунајтеда, остао без клуба усред Мундијала!

Foto: EPA-EFE/JOSE COELHO

Kako je portugalski as saopštio, on se "sporazumno razišao" sa gigantom sa stadiona "Old Traford".

U kratkom saopštenju se navodi:

- Posle razgovora sa upravom Mančester junajteda, dogovorili smo se da prekinemo naš ugovor. Volim Mančester junajted i njegove navijače, to se neće nikada promeniti. Osećam da je pravi trenutak da potražim novi izazov. Želim Junajtedu sve najbolje.

Sa druge strane, engleski klub se oglasio sledećim rečima:

- Kristijano Ronaldo napušta naš klub, sporazumno, ovog trenutka. Zahvaljujemo mu se za doprinos tokom dva boravka u Junajtedu, za koji je dao 145 golova na 346 utakmica i želimo njemu i njegovoj porodici uspešnu budućnost".

Kako je do razlaza došlo?

Dosadašnji igrač Mančester junajteda je, podsetimo, još krajem juna obavestio upravu kluba s "Old Traforda" da bi on, prosto, da ide negde drugde.

Zatim se nije pojavio na pripremama, što su u Junajtedu objasnili rečima da se to "dogodilo uz 'zeleno svetlo' uprave", i to jer je Portugalac imao neke 'važne porodične stvari' da obavi. Kasnije se otkrilo da mu je umrla novorođena ćerkica.

Pisalo se potom da bi mogao da se vrati u Italiju, gde je prethodno igrao za Juventus, potom mediji sa Apenina spominjali malo Romu, a malo više Napoli, da bi kao bomba odjeknula informacija uglednog američkog portala "Atletik", koji ima fantastičnu mrežu engleskih novinara (kojima je posao upravo da prate tamošnji fudbal) da će Kristijano Ronaldo preći u - Čelsi. Zapravo, postojala je tu jedna "začkoljica", u smislu "preći će, ako se trener bude složio, a sve ostale kockice polako dolaze na svoje mesto", a onda se desilo - da treneru Čelsija ne pada na pamet da angažuje Ronalda.

Podsetimo, prema pisanju "Atletika", novi suvlasnik Čelsija, američki bogataš Tod Boli još krajem juna je održao sastanak s Ronaldovim predstavnikom Žoržom Mendešom, a jedna od tema je, naravno, bila upravo eventualni Kristijanov transfer iz mančesterskog u londonski klub.

Kristijano Ronaldo / Tanjug/AP

Iako je sam Junajted, bar prema onome što su tada javljali britanski mediji, "potpuno posvećen tome da Kristijano Ronaldo ostane do kraja ugovora u klubu", odnosno još jednu punu sezonu, bilo je jasno da je želja velikog asa da što pre ode - presudna.

Na to se nadovezala i Čelsijeva konkretna ponuda, koja je izvršila i finansijski pritsak na upravu Mančester junajteda, jer se ona našla između nakovnja (Portugalčeve nezainteresovanosti da ostane) i čekića (činjenice da ništa na njegovom odlasku neće moći da se zaradi na leto 2023. godine). 

Ali...

Strateg Čelsija, Tomas Tuhel, tada je rekao "istorijsko Ne!".

Tomas Tuhel, trener Čelsija / Foto: Pierre Philippe Marcou/Pool via AP

Iako je pomenuti nemački stručnjak u više navrata hvalio Ronalda "na sav glas", odbio je da ga "primi" u ekipu, transfer je propao, a onda je Kristijano rešio da, čim je napustio klub da bi se pridružio ekipi na pripremama za Mundijal, "opleo" po Junajtedu.

Optužio je slavni klub i da ga je "saplitao", i da nije pokazivao poštovanje, a u tom, intervjuu kog je dao poznatom engleskom novinaru, Pirsu Morganu, više puta je naglasio da Mančester junajted ne samo da nije napredovao od njegovog prethodnog boravka u tom klubu, već, naprotiv, postao gori po mnogim pitanjima.

Naravno, znalo se odmah da će to izazvati veliki fudbalski zemljotres u klubu, te da će biti vrlo teško da se Ronaldo u Junajted vrati posle svoje odiseje u Kataru, a onda je danas sve "presečeno", pa će slavni fudbaler - od ovog trenutka moći da bira čiji će član postati.

Kristijano Ronaldo - nestvarna fudbalska biografija

Kristijano Ronaldo je rođen 5. februara 1985. godine, tokom karijere je igrao za Sporting Lisabon, Mančester junajted, Real Madrid, Juventus i, ponovo, Junajted, osvojio je Ligu šampiona jednom s engleskim gigantom, u četiri navrata s Madriđanima, dok je s reprezentacijom Portugala (u čijem je dresu postigao rekordnih 117 golova, na 189 utakmica) bio evropski prvak 2016. godine.

Drži brojne rekorde Lige šampiona (po broju nastupa - 183, golova - 140, asistencija - 42), treći je sportista koji je tokom karijere zaradio više od milijardu dolara, a pet puta je dobio Zlatnu loptu, za najboljeg fudbalera godine na planeti.

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI:

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)