PA DA LI JE MOGUĆE?! Evo koga je FIFA odredila da sudi utakmicu Srbija - Brazil na Svetskom prvenstvu u fudbalu

Novosti online

22. 11. 2022. u 14:39

SVETSKO prvenstvo u fudbalu je u punom jeku u Kataru, a kako se približila i utakmica Srbija - Brazil, FIFA je odlučila ko će biti sudija na tom meču 1. kola grupe G.

ПА ДА ЛИ ЈЕ МОГУЋЕ?! Ево кога је ФИФА одредила да суди утакмицу Србија - Бразил на Светском првенству у фудбалу

Tanjug/AP

Odlukom nadležnih u svetskoj kući fudbala, pravdu će deliti Alireza Fagani iz Irana.

U pitanju je arbitar koji je sudio meč Srbija - Brazil i na prošlom Mundijalu, u Rusiji, kada su "orlovi" u poslednjem kolu grupne faze doživeli poraz i morali da se vrate kući.

Tada je Alireza Fagani žute kartone pokazao samo našim fudbalerima (Matiću, Ljajiću i Aleksandru Mitroviću, koji je jedini od ove trojice i sada u nacionalnoj selekciji), a Brazil je pobedio sa 0:2 golovima Paulinja i Tijaga Silve.

Fagani je na tom Svetskom prvenstvu još sudio utakmicu Nemačka - Meksiko u grupi, zatim Francuska - Argentina u osmini finala, te Belgija - Engleska u borbi za treće mesto.

Ima 44 godine i, kada ne sudi fudbalske utakmice, radi u jednoj opštinskoj upravi.

Asistenti na meču Srbija - Brazil na Luisail stadionu biće mu zemljaci Mohamadreza Mansuri i Mohamadreza Abolfazli, četvrti arbitar je Magvet Ndijae iz Senegala, a VAR sudija je Abdula Al-Mari iz Katara.

Pomagaće mu Muhamed bin Žahari iz Singapura, dok će u video sudijskoj sobi za ofsajde biti zadužen Australijanac Anton Šetinin, a njegov asistent će biti Holanđanin Paulus van Bekel.

 

Podsetimo, reprezentacija Srbije igra protiv Brazila u četvrtak od 20 sati po našem, srednjoevropskom vremenu, a tu utakmicu možete uživo da pratite uz portal "Novosti", u čijoj sekciji "Katar 2022" vas već čeka obilje materijala sa Svetskog prvenstva u fudbalu.

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO-SNIMCI:

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)