"DA POKAŽEMO SRBIJI I CELOM SVETU!" Ako su Brazilci mislili da "orlovi" strepe od njih, grdno su se prevarili

Novosti online

22. 11. 2022. u 16:11

SVETSKO prvenstvo u fudbalu donosi svakog dana uzbuđelja, a uskoro će i, za ovdašnju javnost, glavni događaj: meč Srbija - Brazil u 1. kolu grupe G. Uoči te utakmice, iz tabora "orlova" javnosti su se obratili Filip Đuričić i Nemanja Gudelj.

ДА ПОКАЖЕМО СРБИЈИ И ЦЕЛОМ СВЕТУ! Ако су Бразилци мислили да орлови стрепе од њих, грдно су се преварили

Foto: N. Iljukić

Upitani su, pored ostalih stvari, i sledeće:

U kvalifikacijama su "orlovi" Dragana Stojkovića "nokautirali" Kristijana Ronalda i Portugalce, potom je i sjajni napadač Norveške, Erling Braut Holand, sa svojom nacionalnom selekcijom poklekao pred srpskom ekipom, pa je logično pitanje bilo - da li je vreme da "padne" i Nejmar?

- Naše je da se konstantno dokazujemo i da celoj Srbiji i svetu pokažemo da mi možemo da igrmao protiv najboljih. Eto, ako su ta dva asa koja smo pobeidli "dokaz" da možemo, onda je ovo Svetsko prvenstvo nova prilika da potvrdimo kvalitet - rekao je Nemanja Gudelj.

Đuričić se osvrnuo na znatiželju novinara s kojim timom će se Srbija suprotstaviti Brazilcima, kao i oseća li pritisak:

- Ne mogu to da otkrivam, to je na selektoru Stojkoviću, naravno. A ovo što se oseća... Ne prepoznajem to kao pritisak, ali on svakako može da iznedri i nešto pozitivno.

Obojica su priznala da im je rodbina poručila da "što duže ostanu", tj. kasnije se vrate, usled priželjkivanih uspeha, a Đuričić je deo obraćanja posvetio i sjajnim brazilskim golmanima:

- Sa Edersonom sam igrao u Italiji, a Alisona poznajem. Znamo mi njihove i kvalitete, ali i mane.

Đuričić je upitan i da li je ekipu osokolio senzacionalni uspeh Saudijske Arabije protiv Argentine i šta misli, ko je najtanja karika u snažnoj ekipi Brazila:

- Neće (nam) biti nimalo lako, ali, (pobeda Saudijaca) nam daje tu neku nadu da je senzacija moguća. Što se tiče Brazilaca, njihove "najslabije karike" su, navodno, bekovi, ali to su igrači Juventusa. Ako je to najtanja karika, onda to nije nimalo lepo za nas. Ali, sigurano da i oni imaju mane i pokušaćemo da ih napadnemo tu gde su najtanji. Ali, opet, da li su im baš bekovi najslabiji deo tima... ne bih otkrivao - rekao je reprezentativac Srbije.

Nemanja Gudelj se nadovezao na priču o iznenađenju koje se desilo u utorak:

- To je dokaz da se sve može desiti na svetskom prvenstvu i zato je i lepo igrati Mundijal, jer se ovde ništa ne zna unapred - rekao je Gudelj.

 

O tome da su Brazilci "već mislima" u osmini finala, u koje se tradicionalno plasiraju, Đuričić kaže da su to "brazilska posla":

- To je njihovo pravo, oni gledaju na turnir na taj način, a činjenica da su toliko puta bili prvaci sveta daje im za pravo da razmišljaju tako. Mi nismo takvi, idemo utakmicu po utakmicu, razmišljamo samo o nama, a šta oni govore, kakve odnose imaju, nije u našem fokusu. Kako god, da mi prođemo grupu, a oni da li će "početi" da igraju od osmine finala ili će već u četvrtak, to je manje bitno - rekao je Filip Đuričić.

Njegov kolega iz nacionalne selekcije je dodao ovo:

- Kao što je Filip rekao, mi gledamo meč po meč, imamo veru u sebe, imamo atmosferu koja je na vrhunskom nivou trenutno. Idemo utakmicu po utakmicu 

Podsetimo, reprezentacija Srbije igra protiv Brazila u četvrtak od 20 sati po našem, srednjoevropskom vremenu, a tu utakmicu možete uživo da pratite uz portal "Novosti", u čijoj sekciji "Katar 2022" vas već čeka obilje materijala sa Svetskog prvenstva u fudbalu.

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO-SNIMCI:

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)