TADIĆ CILJA ŠESTI TROFEJ: Ajaks i PSV igraju finale Kupa Holandije u Roterdamu

Đ. S.

17. 04. 2022. u 14:08

NEDELjNA fudbalska poslastica stiže iz Holandije. U popularnom "De Toperu", Ajaks i PSV, dva najbolja tima iz zemlje lala i vetrenjača, boriće se za trofej nacionalnog kupa.

ТАДИЋ ЦИЉА ШЕСТИ ТРОФЕЈ: Ајакс и ПСВ играју финале Купа Холандије у Ротердаму

foto: EPA

Predvodnik amsterdamskih "kopljanika" i kapiten srpske reprezentacije Dušan Tadić, večeras (18.00) će u Roterdamu protiv ljutog rivala ciljati svoj šesti trofej u karijeri, a svih pet prethodnih osvojio je noseći dres Ajaksa.

Ovaj za koji se večeras bori, Tadić je već dva puta dizao u vazduh, pa je sada za srpskog maestra na meniju het-trik pehara masovnijeg takmičenja u Holandiji. U poslednjem okršaju Ajaksa i PSV, onom prvenstvenom, Dušan je zabeležio asistenciju, a kada se uzme u obzir čitava njegova karijera u Holandiji, protiv "filipsovaca" je odigrao 18 mečeva, slavio na osam, izgubio pet i remizirao u šest navrata. U tih 18 duela, postigao je tri gola i asistirao osam puta saigračima.

- Svi smo koncentrisani i voleli bismo da osvojimo trofej. To je moguće na punom stadionu, kada su dve velike grupe navijača, i veoma je lepo - kaže Tadić u najavi meča.

Ajaks je ovih dana posebno u prvom planu evropskih medija, ali derbi sa PSV je najmanji faktor u toj pomami. Stručnjak "kopljanika" Erik ten Hag već je viđen kako na leto diže šal Mančester junajteda i parafira ugovor kao novi trener "crvenih đavola". Tadić nije želeo da se osvrće na to, i nada se da će sa holandskim stručnjakom sarađivati i u budućnosti.

- Svi su zainteresovani za igrače Ajaksa ili za trenera. Ten Hag je jedan od najboljih trenera na svetu. On je taktički veoma jak i tačno zna šta je potrebno meču. Sjajno je raditi sa njim i gledati kako pomaže igračima da rastu na svim nivoima - dodaje naš as.

Sa njim se složio i sam Ten Hag.

- Brinem se samo za ovu utakmicu. U Ajaksu se uvek priča oko svih. To je zato što imamo toliko dobrih igrača. Ja služim Ajaksu i tu je moja puna pažnja. Borili smo se da budemo ovde, živim za osvajanje trofeja - kaže Erik.

BONUS VIDEO - Vatreni večiti derbi


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)