SKANDAL U ŠPANIJI: Navijač Reala deli pravdu?! Menja se sudija "El klasika"! Zamena još gora po Katalonce

Novosti online

09. 04. 2021. u 11:47

PRE nedelju dana ni Mateu Lahoz ni Hil Mansano nisu bili u igri da budu sudije na predstojećem "El klasiku". Kako je došlo do svega?

СКАНДАЛ У ШПАНИЈИ: Навијач Реала дели правду?! Мења се судија Ел класика!  Замена још гора по Каталонце

FOTO: AP

Ovako, RFEF je imao spisak kandidata za glavnog arbitra, a to su bili De Burgos Bengočea i Munuera Montero, a onda je odjednom u ponedeljak Mateu Lahoz iskočio u prvi plan. 

U pitanju je sudija koga u Barsi ne podnose, jer je to arbitar koji je prečesto sudio na štetu Katalonaca, a naročito je bio baksuzan u "El klasicima". Barsa sa njim na centru ima samo jednu pobedu i čak tri poraza u pet duela sa Realom. 

Ipak, Lahoz je nakon što je  sudio težak meč Bajern Minhen - PSŽ zaradio povredu i neće biti u stanju da sudi u Madridu. Njegov zameni biće Hil Mansano, verovatno jedini sudija koga u Kataloniji mrze više nego Lahoza. Dakle, nema ni De Burgosa ni Montera, koji su prvobitno bili glavni kandidati da sude u "El klasiku", a onda je Kadena SER objavila da je "pritisak" uticajnih osoba spolja naterao RFEF da promeni spisak i sada je odjednom na centru - Hil Mansano, persona non grata u Barseloni.

Odavno se spekulisalo da je Mansano "perezista", odnosno čovek Florentina Pereza, a onda je jednom stigla i "potvrda" za to kada nije dobro prikrio Realovu kesu kada je napuštao stadion. Nakon što je ta slika obišla Španiju, Mansano se branio da je u šopu kupovao poklon za sestrića.

Mansano je sudija koji obožava da daje Mesiju žute kartone, svojevremeno je  Nejmaru u sred borbe za titulu pokazao crveni karton pred "El klasiko". 

Da sve bude još više u duhu teorije zavere, Mansanu je dodeljen i prethodni derbi Sevilja - Atletiko, koji su Andalužani dobili rezultatom 1:0 i tako je "odradio" posao "u korist" Reala i Barse. Ipak, od nedelje se više pričalo o Mansanovim greškama, da li je morao da poništi gol jer je u začetku akcije jedan igrač Sevilje igrao rukom. Takođe, kao da je samo čekao da pokaže žuti karton Suarezu, što se i dogodilo, iako je Akunja bio taj koji je udario i potom napao Urugvajca, bilo je očigledno da je Mansano samo čekao pravi trenutak. Uz Suareza, dao je peti žuti i Markosu Ljorenteu i Žofriju Kondogbiji, kome takođe sledi suspenzija pred teško gostovanje Atletika Betisu dan posle "El klasika".

A šta kaže statistika, kako Mansano sudi Realu, a kako Barsi?

Mansano je Barsi sudio 27 puta, katalonski klub je upisao 16 pobeda, 6 remija i 5 poraza, te je ovaj sudija pokazao 62 žuta i 4 direktna crvena kartona. Madridskom Realu je sudio 34 puta, pri čemu je "kraljevski" klub slavio na 27 mečeva, upisao je 3 remija i 4 poraza, uz 66 žutih i 1 direktni crveni karton. 

"El klasiko" je sudio samo jednom u sezoni 2014/15, takođe u Madridu, kada je Real slavio rezultatom 3:1.

Teorija zavere ili slučajnost? Procenite sami... samo da se u subotu uveče ne priča najviše o suđenju i Mansanu...

(Sportske) 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!