TRAGEDIJA: Urugvajcu preminula majka, napušta klub i vraća se u Južnu Ameriku

Novosti online

02. 04. 2021. u 15:20

URUGVAJAC Lukas Toreira trenutno nastupa za Atletiko Madrid, gde ga je pozajmio londonski Arsenal.

ТРАГЕДИЈА: Уругвајцу преминула мајка, напушта клуб и враћа се у Јужну Америку

FOTO: EPA

Ali, nijedan od ta dva tima neće biti njegov nakon narednog leta.

Kako se čini, Toreira će nositi dres Boke Juniors, što mu je dugogodišnja želja.

Defanzivni vezni fudbaler doneo je ovu odluku zbog smrti majke, koja je u ponedeljak preminula u Urugvaju. On se 11 dana borila protiv Covid-19, da bi na kraju tu biku izgubila.

- Pokušavam da se prilagodim situaciji, teško mi je da sve razumem. Vreme će prlaziti, ali živeću sa bolom. Moja majka imala je 53 godine i umrla je od korona virusa. Borila se 11 dana. Pandemija je razbuktana u Fraj Bentosu, a ja sam u ponedeljak ujutro primio najteži poziv, rekao je vezista Atletika.

Omaleni vezni fudbaler dobio je podršku u klubu čiji dres nosi.

- Trener Simeone je razumeo. Dobio sam nedelju dana slobodno. U nedelju moram da se vratim u Madrid, Atletiko je bio dobar prema meni i nastaviću da treniram. Moram da odradim obaveze do kraja sezone, ali više ne želim da igram u Evropi. Hoću da pređem u Boku, zaključio je Urugvajac.

Tokom evropske karijere Lukas Toreira igrao je za Peskaru i Sampdoriju, da bi 2018. godine prešao u Arsenal. Trenutno je pod ugovorom sa timom iz Londona, ali na pozajmici u Atletiko Madridu, gde bi mogao da osvoji titulu u Primeri.

Reprezentativac Urugvaja istakao je da se već tokom noći u kojoj je dobio informacije o smrti majke čuo sa svojim agentom, a tema razgovora bio je povratak u Južnu Ameriku.

(Mondo) 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ARIJANA NE MOŽE DA DOĐE SEBI: Udovica Siniše Mihajlović teško podnosi novu tragediju