MITAR, JOVIĆ ILI DUŠAN? Stojković na slatkim mukama pred debi na stadionu "Rajko Mitić"

Đ. S.

23. 03. 2021. u 00:00

DILEMA oko golmana, "trilema" oko špica, "zavisnost" odbrane od formacije, imenjaci u manevru i "blindirani" kapiten...

МИТАР, ЈОВИЋ ИЛИ ДУШАН? Стојковић на слатким мукама пред деби на стадиону Рајко Митић

FOTO: VN

Za "devetku" konkurišu trojica sjajnih špiceva. Opet dilema između stativa

Srbija predvođena legendom Draganom Stojkovićem sutra (20.45) protiv Republike Irske kreće u "operaciju Katar 2022".

Bez mnogo prilika za uigravanje, "orlovi" će istrčati na stadion "Rajko Mitić" u potrazi za prvim bodovima u kvalifikacijama za SP 2022, u sastavu koji već danima (bez)uspešno licitira onaj deo fudbalske javnosti koji nije odustao od reprezentacije.

Biće interesantno za koga se Stojković odlučio u špicu. Aleksandar Mitrović je godinama uz Dušana Tadića vukao reprezentaciju na svojim leđima, ali u 2020/2021. nije standardan u Fulamu. Luka Jović se posle povratka u Ajntraht podigao, mada je i dalje daleko od napadača kojeg je Real platio 60 miliona. 

I tu dolazimo do Dušana Vlahovića, koji je u najboljoj formi, naročito u poslednja dva meseca. Pored pomenute trojke, Piksi na raspolaganju ima i raspucanog Đorđa Despotovića, ali teško je zamisliti da će on predvoditi napad "orlova".

Neizvesno je i ko će među stative, pošto i Predrag Rajković i Marko Dmitrović brane odlično u Remsu i Eibaru, dok je ispred nekog od njih dvojice, čini se zagarantovano mesto Nikoli Milenkoviću.

Ko će pored njega stajati, najviše zavisi od formacije, da li sa tri ili četiri pozadi. U najužoj konkurenciji je Stefan Mitrović, a tu su još i Miloš Veljković, Uroš Spajić, Strahinja Pavlović... 

Dvojica Nemanja, Gudelj i Maksimović, trebalo bi da budu "osigurači" u veznom redu, a krilne pozicije, ako budemo igrali sa tri štopera, trebalo bi zauzmu Filip Kostić (levo) i Darko Lazović (desno).

Ključevi kreacije, kao i kod prethodnih selektora, biće povereni novom kapitenu Dušanu Tadiću, a ofanzivni "trozubac" kompletiraće Sergej Milinković-Savić ili Filip Đuričić ako Piksi ostane veran formaciji 3-4-3 (3-4-2-1) koju je najčešće koristio radeći u kineskom Gvangdžou. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna