TRIO RADUJE STOJKOVIĆA: Tadić, Kostić i Milenković u najboljoj formi od reprezentativaca Srbije

N. ILjUKIĆ

08. 03. 2021. u 20:45 >> 21:20

SRBIJA je dočekala Piksija, ali nikako da dočeka da bar polovina reprezentativaca igra na nivou dostojnom 30. tima na FIFA rang-listi.

ТРИО РАДУЈЕ СТОЈКОВИЋА: Тадић, Костић и Миленковић у најбољој форми од репрезентативаца Србије

Foto: Nebojsa Parausic

Mečevi na startu kvalifikacija za Mundijal u Kataru 2022. godine su tu, što bi se reklo iza ćoška, a forma i klupska minutaža većine igrača u suštini mogu samo da brinu Dragana Stojkovića.

Novi selektor Srbije je prošle nedelje sastavio spisak na kojem je 30 fudbalera, koji će pokušati da sa osmehom na licu budu i posle mečeva sa Republikom Irskom (24. 3), Portugalijom (27. 3) i Azerbejdžanom (30. 3) od kojih zavisi sa kakvim raspoloženjem ćemo nastaviti kvalifikacije za Mundijal.

Letimičan pogled na učinak "orlova" u klubovima širom Evrope više nego jasno otkriva da su, pre svih, as Ajaksa i novi kapiten Srbije Dušan Tadić, ofanzivac Ajntrahta Filip Kostić i štoper Nikola Milenković u najboljoj formi.

Tadić je minulog vikenda bio strelac jednog gola i asistent u pobedi "kopljanika" nad Groningenom (3:1). Filip Kostić je pogodio za Ajntraht u remiju (1:1) sa Štutgartom, dok je mrežu zatresao i Nikola Milenković u dramatičnom remiju sa Veronom (3:3). Može da raduje i forma Uroša Račića, koji je novo ime na spisku "orlova", a vezista Valensije je bio jedan od najboljih u pobedi protiv Viljareala (2:1). Takođe, i mladi Ivan Ilić pruža sve bolje partije u Veroni.

Pred Piksijem je ozbiljan posao oko slaganja svih linija tima i "vraćanja u život" nekoliko fudbalera koji su bili okosnica u prethodnom periodu. Ovo se pre svega odnosi na najubojitijeg napadača Aleksandra Mitrovića, koji u Fulamu nepravedno samo na kašičicu dobija šansu.

Kao proteklog vikenda kada je njegov tim slavio na gostovanju Liverpulu (0:1), a Mitrović na terenu proveo poslednjih desetak minuta. Slična priča je i sa Lukom Jovićem, koji se posle blistavih trenutaka po povratku u Ajntraht iz Reala, takođe "utopio" u kombinatoriku i rotacije trenera.

DMITROVIĆ ILI RAJKOVIĆ

MARKO Dmitrović ili Predrag Rajković? Biće zanimljivo da se vidi ko će biti Stojkovićev prvi izbor za čuvanje mreže Srbije, jer obojica brane na visokom nivou. Zanimljivo je da je u subotu Dmitrovićev Eibar izgubio na gostovanju od Kadiza (1:0), a naš golman je u 57. minutu šutirao i promašio penal za izjednačenje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)