PRETEĆA PISMA I UVREDE Mark Klatenburg upozorava na probleme arbitara na ostrvu

Novosti online

09. 02. 2021. u 22:00

PRETNjE smrću engleskom sudiji Majku Dinu izazvale su brojne reakcije u Engleskoj. Veliku podršku iskusni arbitar je dobio od čuvenog kolege Marka Klatenburga, koji je opisao slična iskustva.

ПРЕТЕЋА ПИСМА И УВРЕДЕ Марк Клатенбург упозорава на проблеме арбитара на острву

Foto: Nebojsa Parausic

- Kada ste sudija, pretnje postanu rutina. Dobijao sam pisma sa pretećim sadržajem. Bila su adresirana na moje ime, tako da je poštar mislio da mi čini uslugu. Prijavio sam pretnje policiji, uz garanciju anonimnosti, ali niko nije uhapšen niti osuđen - istakao je Klatenburg.

Iživljavanje je još "dostupnije" preko društvenih mreža.

- Sve je to bolno, zastrašujuće. Najgore od svega je što kompanije koje upravljaju društvenim mrežama dozvoljavaju da se pretnje ostvaruju. "Tviter", na primer, može da upotrebi različite preventivne mehanizme.

Klatenburg ne poriče da se dešava da sudije donose i loše odluke, ali da zbog toga ne bi trebalo da budu izloženi najgorim osudama.

- Trebalo bi da postoji granica. Nažalost, sa društvenim mrežama ona je odavno preskočena. Porodica Majkla Olivera je morala da se preseli posle utakmice iz 2018. kada je Juventus eliminisan iz Lige šampiona od Reala - kaže Klatenburg.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna