GLAVNI CILJ - ZADRŽATI ZDJELARA: Veliki deo zbivanja na fudbalskoj pijaci zavisiće od odlazaka iz Humske

M. BLAŽIĆ

18. 12. 2020. u 19:24

NAPADAČ i desni bek su prioritet Partizana tokom zimske pauze, a svi ostali poslovi vezani za angažovanje pojačanja će zavisiti od odlazaka iz Humske.

ГЛАВНИ ЦИЉ - ЗАДРЖАТИ ЗДЈЕЛАРА: Велики део збивања на фудбалској пијаци зависиће од одлазака из Хумске

Foto: Nebojsa Parausic

otkrio je to strateg crno-belih Aleksandar Stanojević na poslednjem ovogodišnjem brifingu sa novinarima i ukazao na mirnu zimu u kancelarijama sportskog sektora crno-belih tokom pauze, u kojoj će biti konkretnih poteza, svakako ne i srljanja.

Ono što predstavlja urgentniji zadatak za ljude u Partizanu od potrage za napadačem i bekom jeste "osiguravanje" igrača koji su na šest meseci od izlaska iz ugovora, pre svih Saše Zdjelara. Neumorni vezista je poslednjih dana na meti nekoliko francuskih klubova, zasad je sve to u fazi "opipavanja tržišta", a u Partizanu veruju da će do početka priprema uspeti da pronađu zajednički jezik sa, po mišljenju mnogih, najkorisnijim igračem u timu kako bi produžili saradnju i posle leta.

Druga izuzetno važna stavka, od čijeg rešenja će zavisiti potezi na planu angažovanja pojačanja, jeste status Sejdube Sume. Omaleni Gvinejac je u većem delu jeseni bio na svom prepoznatljivom nivou, pa nije isključeno da će se tokom zime pojaviti dosta zainteresovanih klubova. Lucidnom vezisti ugovor sa Partizanom ističe tek u decembru 2022, pa je jasno da bi njegov eventualni odlazak mogao dobro da popuni klupsku kasu.

Pored Zdjelara, novi ugovor bi trebalo da se nađe i pred njegovim najbližim saradnikom u timu, Aleksandrom Šćekićem. Njemu takođe ističe ugovor na kraju sezone, pojavile su se priče o navodnom interesovanju klubova iz Saudijske Arabije. Stručni štab predvođen želi da "blindira" ugovor i na tom planu će se sigurno raditi u prazničnim danima koji su pred nama.

Kada su dolasci u pitanju, jedino ime koje je do sada procurilo je napadač Metalca Prestiž Mbungu, za koga je interesovanje pokazala i Crvena zvezda.

ZA DEJANA 120.000 DINARA

PARTIZAN je saopštio da je prodajom virtuelnih ulaznica za utakmicu protiv Mladosti sakupljeno 120.000 dinara pomoći za bolesnog dečaka Dejana Radojčića.

- Prodato je 408 virtuelnih ulaznica, a Partizan i "Tiketlajn" su se odrekli svojih provizija i ukupno uplatili 120.000 dinara na račun Milunke Gašpar, dečakove bake - staratelja - navodi se u saopštenju crno-belih.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a