ATOMSKI FUDBAL U KELNU: Ovo je njihovo takmičenje, Sevilja šesti put osvojila LE

Novosti online

21. 08. 2020. u 20:36 >> 23:03

SEVILjA je osvojila Ligu Evrope pobedom nad Interom sa 3:2 u Kelnu.

АТОМСКИ ФУДБАЛ У КЕЛНУ: Ово је њихово такмичење, Севиља шести пут освојила ЛЕ

FOTO: AP

Atomski fudbal. Veče u Kelnu je obilovalo golovima, šansama, borbom, ali na kraju je pobednik mogao da bude samo jedan tim. To je ekipa Sevilje.

Ovo je definitvno takmičenje u kome se Andalužani za sve pitaju. Ovo im je šesta titula Lige Evrope i pobedili su u svakom finalu.

U prethodna tri puta Unaj Emeri je predvodio ekipu sa "Ramon Sančez Pishuana" do trofeja, a sada je to uradio sjajni Đulen Lopetegi.

Ever Banega je odigrao poslednji meč u dresu kluba iz Španije. Namestio je jedan gol sjajni Argentinac i pokazao o kakvom majstoru je reč. Golove za ekipu Đulena Lopetegija postigli su Luk de Jong koji se dva puta upisao u strelce, dok je treći gol bio delo Dijega Karlosa koji je "makazicama" savladao Samira Handanovića.

Upravo je Belgijanac doneo prednost Interu, gol za "neroazure" je dao i Dijego Godin.

Šteta što na ovoj utakmici nije bilo publike. Atomski fudbal je viđen u prvom poluvremenu. Između ostalog do 37. minuta su pala četiri gola.

Ovaj meč je klasičan primer koliko fudbal ume da bude lep. Prštalo je na sve strane i prava je šteta što je neko morao da izgubi.

Španci su se na kraju radovali. Sevilja je tokom cele sezone u Ligi Evrope doživela samo jedan poraz i to u grupnoj fazi od kiparskog APOEL-a.

I jedna i druga ekipa će naredne sezone nastupati u Ligi šampiona. Oba tima su to uradila preko domaćeg prvenstva.

Zbog svega prikazanog to su i zasužili.

Sevilja - Inter 3:2 (2:2).

Stadion: "Rajn Enerdži" (Keln). Bez publike. Sudija: Dani Makeli (Holandija). Strelci: De Jong u 12. i 33, Dijego Karlos u 74. za Sevilju, Lukaku u 5. i Godin u 36. za Inter.

Sevilja: Bono - Navas, Kounde, Dijego Karlos (od 86. Gudelj), Reguilon - Džordan, Fernando, Banega - Okampos (od 71. El Hadadi), De Jong (od 85. En Nesiri), Suso (od 78. Vaskez).

Inter: Handanović - Godin od 90. Kandreva), De Fraj, Bastoni - D'Ambrosio (od 78. Mozes), Barela, Brozović, Galjardini (od 78. Eriksen), Jang - Martinez (od 78. Sančez), Lukaku.

PRVO POLUVREME:

1. MINUT - Počelo je veliko finale Lige Evrope.

3. MINUT - Penal za Inter! Dani Makeli je pokazao opravdano na belu tačku. Lukaku je bio u duelu sa Dijegom Karlosom koji je srušio Belgijanca.

5. MINUT - Inter je poveo odmah na početku meča. Belgijanac je sjajno izveo penal. Čekao ga je Bono, pogodio stranu, ali nije mogao da obrani udarac.

12. MINUT - Sevilja je izjednačila - 1:1. Kakav meč u Kelnu. Gol je postigao Luk de Jong. Sjajno je tukao glavom Holanđanin posle odličnog centaršuta Hesusa Navasa.

15. MINUT - Probao je Okampos sa ivice kaznenog prostora. Ipak nije bilo problema za Handanovića.

19. MINUT - Sjajan fudbal u Kelnu. Bunili su se fudbaleri Intera, tražili su novi jedanaesterac. Od svega je trener "neroazura" Antonio Konte zaradio žuti karton.

22. MINUT - Drugi put pokušava Okampos sa iste pozicije i opet nije bio precizan.

28. MINUT - I dalje se igrao odlično. Lopta je čas na jednoj, čas na drugoj strani. Od gola De Jonga nema pravih prilika, ali kako se meč odvija bilo bi pravo čudo da ih ne bude više.

34. MINUT - Preokret Sevilje. Neverovatni De Jong. Ponovo je glavom matirao Slovenca na golu Intera. Asistent kod pogotka je bio Ever Banega koji igra poslednju utakmicu u dresu Andalužana.

36. MINUT - NESTVARNO - 2:2! Na identičan način je odgovorio Dijego Godin. Urugvajac je takođe glavom posle centaršuta Brozovića iz prekida poravnao rezultat.

45+1. MINUT - Okampos je sjajno tukao glavom posle prekida koji je izveo Banega, no opet je Handanović odbranio taj pokušaj. To je ujedno bio poslednji pokušaj u prvom poluvremenu.

DRUGO POLUVREME:

46. MINUT - Počelo je drugo poluvreme ovog sjajnog meča.

51. MINUT - Ništa se nije desilo u prvih pet minuta nastavka, ali se nadamo da ćemo videti još golova.

52. MINUT - Odličan napad Intera. Galjardini je natrčao na jednu odbijenu loptu, taj pokušaj je sjajno izblokirao Dijego Karlos.

57. MINUT - Gurnuo je Regilon loptu pored Godina, šutirao levom nogom. No, pogodio je samo spoljni deo mreže. Treba biti iskren i reći da nije ni moglo bolje iz te pozicije.

FOTO: AP

Strelci golova - Luk de Jong i Dijego Godin

59. MINUT - Prvi put na utakmici je pokušao i Ešli Jang. Udarac Engleza je završio iznad prečke.

65. MINUT - Veliku priliku je propustio Lukaku. Napadač Intera se našao oči u oči sa Bonom, ali je golman Andalužana sjajno intervesio i sprečio "neroazure" da povedu.

75. MINUT - Opet vodi Sevilja 3:2! Šok za navijače Intera. "Makazicama" je posle prekida probao Dijego Karlos, a loptu je želeo da izbaci Lukaku. Ona je na njegovu žalost završila u mreži. Gol je na kraju pripisan fudbaleru španskog kluba.

83. MINUT - Gužva u kaznenom prostoru Sevilje. Pokušao je Aleksis Sančez, ali je Kounde izbio loptu sa gol linije i izabranici Đulena Lopetegija su preživeli opasnu situaciju.

90+1. MINUT - Zamalo da rezervista Kandreva donese izjednačenje Interu. Opet Bono spašava Andalužane.

90+6. MINUT - KRAJ UTAKMICE! SEVILjA JE ŠESTI PUT OSVOJILA LIGU EVROPE.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri