LEGENDARNI FUDBALER MENJA MILOŠEVIĆA: Sergej Barbarez novi selektor Bosne i Hercegovine

Novosti online

19. 04. 2024. u 19:51

Sergej Barbarez imenovan je za novog selektora fudbalera Bosne i Hercegovine, objavljeno je danas na sajtu Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine (FSBiH).

ЛЕГЕНДАРНИ ФУДБАЛЕР МЕЊА МИЛОШЕВИЋА: Сергеј Барбарез нови селектор Босне и Херцеговине

Sergej Barbarez foto: N.Paraušić

 - Funkciju selektora reprezentacije u narednom periodu obavljaće nekadašnji kapiten nacionalnog tima Sergej Barbarez. Naš proslavljeni fudbaler će blisko sarađivati sa svojevremeno saigračem u reprezentaciji i još jednim bivšim kapitenom Emirom Spahićem - navodi se u saopštenju FSBiH.

Barbarez (52), koji nikad ranije nije radio kao trener, istakao je zadovoljstvo zbog dolaska na selektorsku poziciju.

 - Velika stvar za mene. Nadam se da će biti i za Savez, ali i za reprezentaciju. Dolazim sa velikom željom i ponosom. Bilo bi nekorektno komentarisati prošlost. Držimo se onoga što imamo kao viziju. Sledićemo naš put, imamo viziju, koja će se malo razlikovati od dosadašnjih. Imamo potrebu da neke stvari malo promenimo, ulepšamo. Za to je stvorena ta ekipa oko nas. Idemo samo kao tim - rekao je Barbarez na konferenciji za novinare.

Barbarez je rođen 17. septembra 1971. godine u Mostaru.

Tokom igračke karijere nastupao je za Velež u domovini, kao i u Nemačkoj za Hanover, Union Berlin, Hanzu, Borusiju iz Dortmunda, Hamburger i Bajer iz Leverkuzena.

Za reprezentaciju Bosne i Hercegovine igrao je u periodu od 1998. do 2006. godine, a na 47 utakmica postigao je 17 golova.

Debi na klupi BiH Barbarez će imati 3. juna na gostovanju Engleskoj u prijateljskoj utakmici, a šest dana kasnije gostovaće Italiji, takođe u prijateljskom meču.

Bosnu i Hercegovinu zatim na jesen čekaju mečevi u Ligi nacija A gde će joj rivali biti Holandija, Nemačka i Mađarska.

BONUS VIDEO: ODBRANjEN PENAL SPASAO PARTIZAN: Jovanović junak crno-belih u Kupu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK: Karlos Alkaraz izbačen sa turnira u Madridu! Imitirao Nadala, pa morao da pakuje kofere, kao i Rafa (VIDEO)