ARSENAL NA VRHU TABELE! Posle burnog gostovanja "tobdžija" - Premijer liga je sve neverovatnija (VIDEO)

Novosti online

06. 04. 2024. u 20:30

Mančester siti je dugo bio neprikosnoven, Liverpul uspeo da se probije na čelnu poziciju zahvaljujući dobrim igrama, ali trenutno je Arsenal prvi u Premijer ligi. I to posle ne baš lakog gostovanja - kog je, na radost sopstvenih pristalica, na kraju završio velikim trijumfom.

АРСЕНАЛ НА ВРХУ ТАБЕЛЕ! После бурног гостовања тобџија - Премијер лига је све невероватнија (ВИДЕО)

FOTO: Tanjug/AP

Devetoplasirani Brajton je mnogima umeo da pomrsi račune ove sezone i sa pravom se naziva jednim od najprijatnijih premijerligaških iznenađenja u aktuelnom šampionatu, a mučio je dugo i "tobdžije".

Em su izabranici Mikela Artete morali dobro da se narade na ovom gostovanju, em su, neposredno posle vodećeg gola, strepeli kada bi Brajton bio u prilikama da izjednači.

Ipak, nakon što je Saka u 33. minutu odlično izveo penal (VIDEO) koji je Tarik Lempti skrivio udarivši po nogama Gabrijela Žezusa u svom kaznenom prostoru, domaćin nije iskorisio šanse koje su odmah potom usledile. A najveću od njih imao je Enisiso, kome je David Raja fantastičnom paradom odbranio šut u same rašlje.

Srećom po navijače "tobdžija", njihovi ljubimci su relativno brzo posle povratka iz svlačionica rešili pitanje pobednika.

Igrao se 62. minut kada se Žoržinjo probio po desnom krilu, pa na rubu peterca idealno uposlio Haverca koji je umakao čuvaru i dao gol za 0:2 (VIDEO).

Grogirani Brajton je "davao znake života", ali mu se nije isplatila totalna ofanziva - kada su domaćini izgubili loptu u 86. minutu, rezervista gostiju Trosar je pretrčao 50-ak metara, a da ga niko nije ometao, i dao gol za konačnih 0:3 (VIDEO).

Posle ovog trijumfa, Arsenal je prvi na tabeli Premijer lige sa 71 bodom. Meč manje i bod manje ima Liverpul (u nedelju igra na "Old Trafordu" protiv Mančester junajteda), a 70 bodova, ali i isti broj utakmnica kao "tobdžije" ima trećeplasirani šampion, Mančester siti koji je lako izašao na kraj sa Kristal Palasom ove subote.

Premijer liga, 32. kolo

Subota

Kristal Palas - Mančester s. 2:4 (1:1)

(Mateta 4, Eduard 86 - De Brujne 13, 70, Luis 47, Holand 66)
Aston Vila - Brentford 3:3 (1:0)
(Votkins 39, 80, Rodžers 46 - Zanka 59, Mbeumo 61, Visa 68)
Everton - Barnli 1:0 (1:0)
(Kalvert-Luin 45+2)
Fulam - Njukasl 0:1 (0:0)
(Gimaraeš 81)
Vulverhempton - Vest Hem 1:2 (1:0)
(Sarabija 33, pen. - Paketa 72, pen., Vord-Praus 84)
Brajton - Arsenal 0:3 (0:1)
(Saka 33, pen., Haverc 62, Trosar 86)

Nedelja

Mančester junajted - Liverpul 16.30

Šefild - Čelsi 18.30
Totenhem - Notingem Forest 19

BONUS VIDEO: Evrogol Milana Rodića, ovako je Zvezda uvećala prednost protiv IMT

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MOLIM VAS, POMOZITE MI! Umro 15-mesečni sin legendarnog sportiste - on ne može da dođe sebi od bola