ČUDO: Bundesliga nije najposećenije fudbalsko takmičenje u Nemačkoj!

Дарко Николић
Darko Nikolić

06. 03. 2024. u 14:34

"Lige petice". Tako se skraćeno nazivaju najjača fudbalska prvenstva u Evropi. Ali... Jedno od njih nije najposećenije fudbalsko nadmetanje u sopstvenoj zemlji.

ЧУДО: Бундеслига није најпосећеније фудбалско такмичење у Немачкој!

FOTO: Tanjug/AP

Bundesliga je maltene svakom Nemcu mila. Predstavlja elitni rang takmičenja u najpopularnijem sportu, a predstavlja i evropsku elitu - ipak je čak 18 puta neki nemački klub igrao finale Kupa tj. Lige šampiona. Prvaci Evrope su postali Bajern iz Minhena (šest puta), Hamburger SV i Borusija po jednom, a ukus finala osetili su još i Bajer Leverkuzen, dve Borusije, Dortmund i Menhengladbah, te Ajntraht. Pritom, HSV jednom, a Bajern pet puta, bili su pored onih pomenutih evropskih titula i "samo" učesnici završnog meča za pehar.


Dakle, ne treba da čudi što Nemci vole fudbal, ali u upravo okončanom kolu dogodilo se da Bundesliga nije najgledanije fudbalsko takmičenje u Nemačkoj.


Gledanija od njega je druga liga, "Cvajta".

Stvarno.

Naime, utakmice "Cvajte" je gledalo 305.846 gledalaca, a prvoligaške megdane u Nemačkoj "samo" 250.944.

Primera radi, drugoligaški meč Šalke - Sent Pauli gledalo je 61.497 ljudi na stadionu, i to jer je svih 6.000 mesta za goste bilo popunjeno i pored toga što se igralo u petak, a udaljenost dva kluba bila čak 349 kilometara.

Sto odsto je bila popunjenost tribina i na "Cvajtinom" meču Hamburger - Osnabrik (57.000), a te dve utakmice bile su gledanije od dve najgledanije u Bundesligi.

U pitanju su Keln - Bajer (50.000 gledalaca) i Frajburg - Bajern (34.700)

Evo i svih poseta u pomenuta dva takmičenja tokom prethodnog, 24. kola:


Bonus video: Kad je u halu ušao vojni orkestar, i "delije" i "grobari" zagrmeli kao jedan!
 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!