ZVEZDINA SVETLA BUDUĆNOST: Dvojica omladinaca debitovala za prvi tim u ovoj sezoni

Novosti online

15. 02. 2024. u 12:52

Generacija fudbalera Crvene zvezde, koji su rođeni 2007. godine, za korak je ispred svih, pošto su za prvi tim tokom jesenjeg dela sezone debitovali Veljko Milosavljević i Andrija Maksimović, saopštio je danas šampion Srbije.

ЗВЕЗДИНА СВЕТЛА БУДУЋНОСТ: Двојица омладинаца дебитовала за први тим у овој сезони

FOTO: FK Crvena zvezda

Milosavljević i Maksimović se nalaze među pet najmlađih debitanata u istoriji Crvene zvezde.

 - Milosavljević je na teren izašao sa 16 godina, tri meseca i 20 dana, u Kup utakmici protiv kruševačkog Trajala i odigrao 12 minuta u pobedi rezultatom 6:0. On je postao treći najmlađi debitant u Zvezdinoj istoriji. Reč je o štoperu rodom iz Požarevca koji je sa svojih 190 centimetara selektiran još u ranom igračkom uzrastu, te je od prvih dana u mlađim selekcijama pokazivao ogroman potencijal. Dugačkog koraka i prefinjene tehnike, uz vrhunsku skok igru, predstavlja modernog štopera - navodi se u saopštenju Crvene zvezde i dodaje da su utakmice na pripremama u Pafosu potvrdile da je Milosavljević budućnost "crveno-belih".

Andrija Maksimović je rođen petog juna 2007. u Novom Pazaru.

 - Godinama se već priča o ogromnom potencijalu Maksimovića, koji predstavlja klasičnu 'desetku' koju fudbalski romantici potenciraju kao najlepšu, ali i najzahtevniju. Za prvi tim Crvene zvezde zaigrao je sa 16 godina, šest meseci i danom, kada je na terenu protiv niškog Radničkog proveo čitavo drugo poluvreme, u trijumfu rezultatom 5:0 i postao peti najmlađi debitant u klupskoj istoriji. I tada je potvrdio da ima neverovatan pregled igre, kao i tehniku, što se kasnije demonstriralo i na zimskim pripremama, kada mu je Vladan Milojević, kao i 'klasiću' Milosavljeviću ukazao šansu, na nekoliko mečeva. I on je, kao i Milosavljević u Zvezdu doveden u ranom uzrastu, što govori o skauting mreži našeg kluba, ali i radu ljudi iz Omladinske škole koji su ih potom 'oblikovali' - dodaju iz Crvene zvezde.

"Crveno-beli" podsećaju da je šansu na pripremama dobio još jedan fudbaler rođen 2007. godine - Vuk Draškić, dok je protiv Trajala debitovao i sedamnaestogodišnji Veljko Vukojević.

Najmlađi debitant u istoriji Crvene zvezde je Ivan Ilić. On je debitovao na meču sa Spartakom sa 16 godina i 15 dana.

BONUS VIDEO: MALO SREĆE NIJE NA ODMET: Gol kojim je Olajinka doneo 2:0 Zvezdi protiv Voždovca

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!