"SRBI SU NAS VEĆ OSRAMOTILI!" Ovako je selektor Slovenije Matjaž Kek reagovao na grupu sa "orlovima" na EURO 2024

Novosti online

02. 12. 2023. u 21:45

Fudbalska reprezentacija Srbije saznala je ko će joj biti rivali na Evropskom prvenstvu u fudbalu koje se 2024. igra u Nemačkoj, a Matjaž Kek, selektor Slovenije koja je jedanod suparnika "orlova", na zanimljiv način je reagovao posle određivanja grupa.

СРБИ СУ НАС ВЕЋ ОСРАМОТИЛИ! Овако је селектор Словеније Матјаж Кек реаговао на групу са орловима на ЕУРО 2024

Foto: EPA-EFE/ANTONIO BAT

Podsetimo, na žrebu za EURO 2024 koji je održan Hamburgu, "orlovi" su svrstani u grupu C, a u njoj su još i Engleska, Danska i Slovenija.


- Relativno skoro smo igrali sa svim rivalima iz naše grupe. Svesni smo mi njihovih snaga. Nije ovo laka grupa, u njoj Slovenija svakako nije favorit. Ali, kao što moramo dabudemo svesni kvaliteta naših suparnika, moramo i našeg. Treba da sve dobro isplaniramo, uključujući i pripremne mečeve, grad u kome će nam biti baza... Čeka nas dosta posla, ali će to biti sladak posao - rekao je iskusni strateg u razgovoru za TV Slovenija.

Ovaj 62-godišnjak je ovako govorio rivalima, uključujući i Srbiju:

- Žreb je žreb, mogao je ishod mu bude teži po nas, a i lakši. Ovo je Evropsko prvenstvo, privilegija je uopšte igrati na njemu. Naši suparnici su za poštovanje, među njima možda ima i potajnih favorita za ovo takmičenje. No, izazov je to, a uz motivaciju i kvalitetne pripreme... videćemo šta će biti. Pokazali smo da možemo da igramo dobro protiv kvalitetnih timova, ali smo pokazali i da možemo da uđemo u probleme ako nismo kako treba da budemo, tako da znamo šta nas čeka. Ja sma srećan, jer sad znamo šta nas čeka, a Slovenija će se dobro pripremiti za sve ove mečeve. Naravno, ceo ovaj izazov je abnormalan. Ne znam šta bi više od ovog moglo da motiviše igrače od ovakvih suparnika. Oni znaju nas, mi namo njih. Englezi su nam se uvek nekako izmigoljili, sa Dancima smo skoro igrali, Srbi su nas već osramotili, ali smo im uzvratili. Svakako je da nismo favoriti - zaključio je Matjaž Kek.

On je sramotom nazvao 4:1 za "orlove" Dragana Stojkovića Piksija u prvom junskom okršaju sa Slovencima 2022. u Ligi nacija, ali je samo sedam dana kasnije u Sloveniji bilo 2:2.

"Zmajčeki" su, inače, sa Danskom remizirali u junu ove godine (1:1) kod kuće, a u gostima 17. novembra izgubili sa 2:1.

Sastavi grupa za Evropsko prvenstvo u fudbalu 2024.

Grupa A

1. Nemačka

2. Škotska

3. Mađarska

4. Švajcarska

Grupa B

1. Španija

2. Hrvatska

3. Italija

4. Albanija

Grupa C

1. Slovenija

2. Danska

3. Srbija

4. Engleska

Grupa D

1. Holandija

2. Baraž A

3. Austrija

4. Francuska

Grupa E

1. Belgija

2. Slovačka

3. Rumunija

4. Baraž B

Grupa F

1. Turska

2. Baraž C

3. Portugal

4. Češka

EURO 2024 - sistem takmičenja

Grupe na Evropskom prvenstvu 2024. će biti posebno zanimljive, jer učestvuje 24 ekipa na šampionatu, a iz pojedinih grupa će samo jedna ekipa biti eliminisana posle uvodne faze takmičenja.

Naime, u šest četvoročlanih grupa će se (od 14. do 26. juna 2024.) odigrati po šest utakmica, po principu svako sa svakim, jednom.


Dalje automatski idu po dve najbolje ekipe, ali i četiri od šest trećeplasiranih selekcija, kako bi ukupan broj reprezentacija bio 16 pred nokaut fazu. Od tada će se igrati "na ispadanje", a pravila predviđaju da počev od osmine finala, u slučaju nerešenog rezultata, na red dolaze produžeci (dva puta po 15 minuta), a po potrebi i jednaaesterci. 


U kojim gradovima i na kojim stadionima se održava EURO 2024?


Gradovi-domaćini Evropskog prvenstva u fudbalu su Berlin (Olimpijski stadion, kapacitet 74.461 gledalac), Minhen (Arena, 70.076), Dortmund (Signal iduna park, 65.849), Štutgart (Arena, 54,906), Gelzenkirhen (Arena, 54,740), Frankfurt (Valdstadion, 54.697), Hamburg (Volkspark, 62.245), Dizledorf (Arena, 51.031), Keln (Keln stadion, 49.827), Lajpcig (Lajpcig stadion 42.959)

Bonus video: Ovo su deca skandirala Bugarima na meču Srbija - Bugarska u Leskovcu

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)