DOBRA UVERTIRA ZA JANG BOJS: Crvena zvezda pobedila Vojvodinu u Novom Sadu (VIDEO)

Novosti online

25. 11. 2023. u 17:58 >> 16:44

FUDBALERI Crvene zvezde pobedili su Vojvodinu u Novom Sadu sa 2:1 u 16. kolu Superlige Srbije i u dobrom raspoloženju idu u Bern na noge Jang Bojsu u Ligi šampiona (utorak, 21).

ДОБРА УВЕРТИРА ЗА ЈАНГ БОЈС: Црвена звезда победила Војводину у Новом Саду (ВИДЕО)

FOTO: FK Crvena zvezda

Na "Karađorđu" su viđena tri pogotka u prvom poluvremenu, tačnije posle 27 minuta. Za goste je susret idealno počeo pošto je Osman Bukari posle dodavanja Nasera Đige pobegao odbrani rivala i udarcem iskosa sa desne strane zatresao mrežu domaćeg tima. Čini se da je u toj situaciji morao mnogo bolje da reaguje Lazar Carević.

Samo 10 minuta bilo je potrebno izabranicima Ranka Popovića da dođu do izjednačenja. Odličnu loptu po zemlji poslao je Đorđe Crnomarković, a lepo se ispred gola crveno-belih snašao Radomir Milosavljević koji je pogodio za 1:1.

Novi gol postignut je u 27. minutu. Šerif Endijaj je iskoristio smušenost odbrane Vojvodine, dodao je loptu do Bukarija koji je postigao drugi gol na utakmici, ukupno peti u prvenstvu.

U drugom poluvremenu bilo je manje šansi. Na jednoj strani zapretio je Norman Kembel, dok na drugoj nisu bili precizni Mirko Ivanić, Gelor Kanga i Vladimir Lučić.

Zvezda je ovim trijumfom smanjila zaostatak za Partizanom na tri boda. Crno-beli od 18.30 dočekuju TSC. Vojvodina je na petom mestu sa 22 boda.

Vojvodina - Crvena zvezda 1:2 (1:2)

Stadion: "Karađorđe". Gledalaca: oko 10.000. Sudija: Milan Ilić. Strelci: Milosavljević u 13. (Vojvodina) - Bukari 3, 27 (Zvezda).

Vojvodina (4-2-3-1): Carević – Lazarević, Jeličić, Crnomarković, Giorbelidze – Indio (od 25. Kembel), Milosavljević – Radulović (od 65. Ivanović), Zukić, Malbašić (od 65. U. Nikolić) – Vukanović.

Crvena zvezda (4-1-4-1): Glazer – Nedeljković, Điga, Dragović, Nikolić – Stamenić (od 59. Mijailović) – Bukari (od 86. Spajić), Kanga (od 70. Lučić), Hvan, Ivanić – Endijaje (od 59. Mijatović).

 

Drugo poluvreme: Vojvodvina - Zvezda 1:2

90+4' - Kraj utakmice!

90' - Utakmica je produžena za četiri minuta.

86' - Opet je menjao Barak Bahar. Utakmicu je završio dvostruki strelac Osman Bukari, zamenio ga je Uroš Spajić.

80' - Ivanović je šutirao glavom posle centaršuta Nikolića, ali dobro je bio postavljen izraelski čuvar mreže, pa promene rezultata nije bilo.

79' - Nema previše uzbuđenja od pokušaja Kange. Teren nije baš u idealnom stanju, pa možda i to utiče na kvalitet.

70' - Nova promena kod crveno-belih. Gelor Kanga je završio utakmicu, a na teren je ušao Vladimir Lučić.

62' - Dobra akcija gostiju. Bukari je ostavio povratnu loptu Geloru Kangi koji je šutirao iz prve sa nekih 20 metara, ali Carević je bio dobro postavljen i zaustavio je pokušaj Gabonca.

59' - Prve izmene napravio je Bahar. Igru su napustili Šerif Endijaj i Marko Stamenić, a na terenu će u poslednjih pola sata biti Jovan Mijatović i Srđan Mijailović.

52' - Velika prilika za Zvezdu. Ivanić je povukao loptu ka golu Novosađana, otvorio mu se prostor za udarac. Tukao je vezista gostiju sa nekih 16 metara, no lopta je otišla pored gola.

49' - Dobar napad domaćina. Kembel je pobegao Đigi, šutirao je sa leve strane, ali Glazer je bio dobro postavljen i uspeo je da osujeti pokušaju Jamajčanina da se upiše u strelce.

47' - Izvela je Vojvodina prvi korner u drugom delu meča. Uspeo je Endijaj dobro da reaguje i otkloni opasnost.

46' - Počelo je drugo poluvreme u Novom Sadu!

Prvo poluvreme: Vojvodvina - Zvezda 1:2

45+2' - Kraj prvog poluvremena na stadionu "Karađorđe" u Novom Sadu.

45' - Prvo poluvreme produženo je za dva minuta.

37' - Dobra šansa za crveno-bele. Endijaj je dobro uposlio Kostu Nedeljkovića koji je šutirao iskosa sa desne strane, no mladi desni bek gostiju je loše šutirao.

32' - Vrlo brzo novi žuti karton. Ovoga puta je pokazan Milanu Lazareviću desnom beku Vojvodine zbog starta nad Ivanićem.

29' - Prvi žuti karton dobio je Đorđe Crnomarković koji je nepropisno zaustavio Endijajea. Za sudiju Milana Ilića nije bilo dileme, pa je igrač domaćih završio u beležnici.

27' - Novi gol za Zvezdu i opet je strelac Bukari. Hvang je proigrao Ivnića, loše je reagovao Giorbelidze koji je dao loptu u noge Endijaju, a ovja dodao do reprezentativca Gane kome nije bilo teško da se drugi put upiše u strelce.

25' - Popović je morao već sada da menja. Zbog povrede je van terena otišao Indio, a umesto njega u igru je ušao Norman Kembel.

22' - Prvi udarac iz ugla izveo je i domaćin, no faul u napadu napravio je Crnomarković, asistent za pogodak Vojvodine.

17' - Izvela je Zvezda prvi korner, ali nije bilo nikakve opasnosti po gol tima koji sa klupe predvodio Ranko Popović.

12' - Odmah su crveno-beli kažnjeni za promašaj. Radomir Milosavljević  je umakao odbrani gostiju, izašao sam ispred Omrila Glazera i lako ga matirao.

11' - Kakva prilika za Zvezdu. Ivanić je ostavio povratnu loptu za Hvanga koji je napravio sjajan lažnjak, ali je njegov udarac levom nogom zaustavila prečka, pa do promene rezultata nije došlo.

6' - Prvi opasan napad domaćeg tima. Lopta je došla na desnoj strani do Andrije Radulovića čiji udarac je izblokirao Lazar Nikolić.

3' - Kakav početak gostiju. Osman Bukari je umakao odbrani rivala i odličnim udarcem iskosa sa desne strane matirao Lazara Carevića koji je čini se morao mnogo bolje da reaguje.

1' - Počela je utakmica na stadionu "Karađorđe".

15.04 - Poznati su i sastavi za koje su se odlučili Ranko Popović i Barak Bahar.

Vojvodina (4-2-3-1): Carević – Lazarević, Jeličić, Crnomarković, Giorbelidze – Idio, Milosavljević – Radulović, Zukić, Malbašić – Vukanović.

Crvena zvezda (4-1-4-1): Glazer – Nedeljković, Điga, Dragović, Nikolić – Stamenić – Bukari, Kanga, Hvan, Ivanić – Endijaje.

UOČI MEČA:

Fudbaleri Crvene zvezde pokušaće da dođu do 11. uzastopne pobede na stadionu ''Karađorđe'' i tako se dodatno približe Partizanu, koji svoj meč igraju od 18:30 časova protiv TSC-a.

Trener gostiju, Barak Bahar, rekao je pre meča da vrlo dobro poznaju ekipu iz Novog Sada.

- Poznajemo Vojvodinu veoma dobro. Reč je o ekipi koja je u formi i koja je u tom naletu savladala TSC u prethodnom kolu, a mi dolazimo u Novi Sad gde teren nije u sjajnom stanju, ali moramo da se prilagodimo i pobedimo utakmicu. Ne postoji druga opcija za nas - rekao je Bahar.

Svestan je Bahar da susreti protiv Vojvodine i Jang Bojsa mogu da preokrenu sezonu.

 
- S jedne strane imamo teške utakmice u Superligi i Ligi šampiona, ali je pred nama šansa da preokrenemo sezonu. Čeka nas teška utakmica, kao i protiv Jang Bojsa, ali je to prilika da preokrenemo sezonu u našu korist - rekao je Bahar.

Trener domaće ekipe, Ranko Popović, želi da njegova ekipa delima na terenu pokaže šta može.

- Jedna lepa prilika za sve nas da se vidi ono što smo radili do sada i da vidimo nadogradnju svega što smo pokazali i da napravimo korak dalje. O Crvenoj zvezdi ne treba trošiti reči, to je tim koji igra u Ligi šampiona, imaju po barem dva igrača na svakoj poziciji i koji god sastav da izađe, to je ekipa koja se bori za titulu. Bilo bi lepo da mi imamo odgovor na sve to. Ako uzmemo u obzir kako su momci trenirali tokom ove dve nedelje, uz sve probleme kao što su bili uslovi za rad, ekipa mi je ostavila vrlo malo prostora za neku primedbu. Ko što uvek kažem, više volim da delima pokažemo na terenu, pa neka bude tako i sutra - rekao je Popović.

Novosađani na svom stadionu nisu pobedili Crvenu zvezdu punu deceniju.

- Mene taj podatak ne interesuje, jer ja u tih 10 godina nisam bio ovde. Ne želim da zvučim arogantno, jednostavno imam takmičarski stav i želim da idemo na pobedu. Bez ikakve uvrede, ja hoću da vratimo utakmici Vojvodina – Crvena zvezda epitet derbija i da oni od ove utakmice u budućnosti počnu da osećaju nelagodu kad god dolaze u Novi Sad. Statistika je tu, takva je kakva je, ali mi želimo da je promenimo, počevši od sutra.

Trener „lala“ je najavio da će njegov tim ići na pobedu bez obzira što je preko puta Zvezda.

- Mene jedino interesuju tri boda i jedino čime mogu da budem zadovoljan je pobeda. Ja sam za velika dela, a ona počinju malim stvarima, a to je za početak da izađeš na teren, da si svestan koga igraš i čiji grb braniš i kada na to dodaš sve ono zbog čega si počeo da igraš fudbal, da čekaš Crvenu zvezdu, onda je to sve zajedno jedan veliki motiv. Utakmica treba da bude praznik za oba kluba zbog svega što su uradili kroz istoriju. Sada je došao red na nas da i mi osvetlamo ime naše Vojvodine - rekao je Popović.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave