PARTIZAN POBEGAO ZVEZDI NA +7! Spartak se "isprsio", a onda je ušao crno-beli džoker i napravio "lom"

Novosti online

20. 10. 2023. u 21:51 >> 21:34

Partizan je nastavio sa pobedama u Superligi Srbije, u 12. kolu je kao gost pobedio ekipu Spartaka, a konačnih 0:3 u Subotici ostvareno je posle vrlo zanimljivog duela.

ПАРТИЗАН ПОБЕГАО ЗВЕЗДИ НА +7! Спартак се испрсио, а онда је ушао црно-бели џокер и направио лом

FOTO: FK Partizan

Da Subotičani nisu tek tako bili drugi najuspešniji tim prvenstva u poslednja četiri kola (tri trijumfa i jedan poraz), pokazali su - "pokazavši zube" lideru od samog početka.

Na sve pokušaje ekipe Igora Duljaja, koja je imala gromoglasnu podršku u Subotici, "golubovi" su odgovarali adekvatnom merom, a preko Ubiparipa i sami pokušavali da dođu do prednosti.

Ipak, iako početni pokušaji kratkih dodavanja, ili igra preko krila, pa čak i kratkotrajni "dugi pokušaji" da se uposli Saldanja, nisu donosili rezultat Partizanu, kako je vreme odmicalo u prvoj polovini susreta, tako su gosti bivali sve konkretniji. I sve opasniji.

Najbliži pogotku bili su prilikom dva izuzetna šuta iskosa s desne strane: najpre kada je Frank Kanute "umalo slomio" stativu u 35. minutu, a onda i kada je projektil Bibrasa Natha 22-godišnji Aleksandar Vulić sjajno odbranio.

Kada se borba najviše rasplamsala, a početkom drugog poluvremena jednu šansu više, a obe bolje od Partizanovih, imao je Spartak no čak ni zicer nije iskorišćen (Todoroski se za to pobrinuo), usledio je prvi od dva ključna poteza rezerviste crno-belih, Nemanje Nikolića.

On je u 70. minutu, prilikom desetog kornera za Partizan, prebacio glavom loptu ka daljoj stativi, odakle je volej Svetozara Markovića doneo prednost gostima.

Nikolić je u 77. minutu maestralno, između dvojice igrača rivala, proigrao Zahida, koji se potom svojom majstorijom pobedinuo da zatrese mrežu Subotičana, a njih, tako grogirane, "dokrajčio" je lukavim udarcem Saldanja u 81, na lepo dodavanje Belića, spoljnim delom kopačke, s desnog krila.

Priča o crno-belom uspehu na severu Srbije bi bila idealna, da tu sliku nije pokvratio Kvinsi Menig, besneći što nije ušao u igru kada je mislio da će to biti slučaj, ali teško da će to narušiti odličnu atmoseru u klubu iz Humske, koji suvereno vlada na čelu tabele.

Ova pobeda je Partizanu popravila saldo na 28 bodova, sedam više od Crvene zvezde koja je odigrala meč manje, a igraće ga u subotu od 18.30 na svom terenu protiv Javora.

KRAJ! Spartak - Partizan 0:3

90' - Sve je ovde poznato, ostaje još samo da se vidi koji će biti konačan rezultat. Spartak preti, no, kao i sve ostale prilike, i ova ostaje neiskorišćena.

86' - Nove izmene. Kada je o Partizanu reč... Au! Interesantna situacija, Kvinsi Menig besni. Izgleda da je mislio da će ući u igri, ali ipak neće.

Bes Kvinsija Meniga u Subotici / Screenshot / TV Arena sport

Kvinsi Menig besni pred kraj meča Spartak- Partizan / Screenshot / TV Arena sport

81' - Saldanja daje gol, 0:3! Potpuno je nokautiran Spartak, Partizan majstorijom Saldanje odlazi na tri razlike. Belić je lepo progirao klupskog kolegu spoljnim delom leve kopačke, sa desnog krila, a onda je usledio potez koji je "pozajmljen" sa malog fudbala i lopta je odsela u mreži Subotičana.

77' - Goool! Partizan vodi 0:2, Zahid! Četvrti gol za njega u Superligi. Fantastično ga je proigrao Nikolić kroz sredinu odbrane Spartaka. 

Asistencija Nikolića za gol Zahida na meču Spartak - Partizan / Screenshot / TV Arena sport

75' - Natho je izašao, zamenio ga je defanzivniji Šćekić

73' - Auuu... Crno-beli su krenuli odmah u kontru, Zahid i Nikolić su sve priredili da se Severina proslavi, ali je on očajno odigrao u završnici. Prosto, loptu je previše gurnuo od sebe i ona je došla do golmana rivala. Velika šansa za Partizan, nema šta.

Kiks Severine u kontri Partizana protiv Spartaka / Screenshot / TV Arena sport

72' - Đurasović je svojim volejom želeo da izjednači, ali su se odbranili gosti, jer je na pravom mestu bio golman Jovanović!

Volej Đurasovića na utakmici Spartak - Partizan / Screenshot / TV Arena sport

70' - Goool! Svetozar Marković, Partizan vodi! Posle desetog kornera za Partizan, Nikolić je prebacio loptu ka daljoj stativi, a volej defanzivca crno-belog poslao loptu, poput projektila, najpre pod prečku, a od nje se ona odbila o travu, pa u mrežu. Sjajan pogodak.

Trenutak kada je Svetozar Marković postigao gol na meču Spartak / Partizan / Screenshot / TV Arena sport

68' - Opasna je bila akcija crno-belih, Zahid je pripretio glavom, lopta je prohujala kroz peterac, a onda, koji sekund kasnije, zbog visoko podignute noge Saldanje u kaznenom prostoru rivala, sudija dodeljuje loptu Spartaku.

64' - Kraći prekid zbog ukazivanja pomoći jednom igraču Spartaka, izgleda da je povreda dlana u pitanju.Tanasijević neće moći da nastavi meč zbog toga, menja ga Vladimir Prijović. Istovremeno, izmena i u Partizanu, Kalulua menja Severina.

62' - Gol je poništen! Ostaje 0:0 posle VAR provere, tokom koje je utvrđeno da je Ilić igrao rukom, te zbog toga pogodak ne važi. Drama u subotici...

61' - Gol! Partizan vodi! Ili ipak ne?! Mihajlo Ilić je zatresao mrežu domaćih, proveriće se samo da li je pogodak bio postignut posle ofsajda. Zahid je šutirao iskosa sa leve strane, lopta pogodila stativu, odbila se pred Ilića i on ju je ubacio u mrežu...

59' - Najbolja prilika za Spartak! Tošeski i Todorski su kombinovali, a dodavanje petom nije postala asistencija za gol, jer je odbrana Jovanovića sprečila pogodak! Mnogi fudbaleri Subotičana su se uhvatili za glavu posle ove prokockane šanse.

Nevereica igrača Spartaka / Screenshot / TV Arena sport

58' - Sad Partizan preti! Belić je dobro šutirao sa distance, po zemlji je skakutala lopta, a završila tik pokraj spoljne ivice dalje, leve stative gola Subotičana.

58' - Dobra akcija Spartaka! Posle auta sa leve strane i Ćalasanovog prebacivanja lopte glavom na rub peterca, Todoroski se našao na pravom mestu, no šutirao je u spoljni deo mreže Partizanovog gola.

55' - "Boksovao" je golman Partizana loptu i opasnost je otklonjena.

54' - Prohujala je lopta kroz peterac Spartaka! A odmah potom je pokrenuta kontra Subotičana, koju je Marković zaustavio prekršajem na oko 26, 27 metara od gola gostiju. Iskosa sa desne strane će slobodan udarac izvesti 24-godišnji makedonski internacionalac Todoroski. 

53' - Partizan na momente mora da se brani sa 8, 9 igrača, kada Spartak krene sa više svojih fudbalera na suparničku polovinu terena, no - opasnije deluju takvi "pozicioni" napadi crno-belih. Jedan takav je sada doneo korner Partizanu.

49' - Ne sviđa se igračima Partizana deljenje pravde u poslednja dva minuta. Prvo su mislili da je nedosuđen prekršaj nad njima, a onda su se bunili što je dosuđen njihov prekršaj na sredini terena. Bakljada počinje na južnoj tribini, na kojoj su smešteni "grobari".

Navijači Partizana na meču u Subotici sa Spartakom / FOTO: FK Partizan

47' - Drugi minut drugog poluvremena - i druga prilika! ovoga puta Todoroski preti crno-belima, prošao je pored Zahida, šutirao sa oko 15 metara snažno, no vrlo neprecizno.

46' - Brza akcija crno-belih, Nikolić je odložio loptu Saldanji, koji šutira sa 16 metara. Lopta nekog od defanzivaca Spartaka pogađa, crno-beli dižu ruke, tražeći penal jer misle da je došlo do igranja rukom, ali sudija Ilić se ne oglašava.

46' - Drugo poluvreme je upravo počelo. Nemanja Nikolić u ekipi Partizana kao prva izmena na utakmici, i to umesto Kanutea.

Kraj (prilično sadržajnog) poluvremena! Crno-beli su imali veći posed lopte (59%), više šuteva (4-1), ali mreže i dalje miruju.

45' - Nova odlična šansa za Partizan! Izvrsno je šutirao Bibras Natho sa oko 23, 24 metara, gađao je iskosa s desne strane u bliži, gornji ugao, a Vulić maestralnom odbranom sprečio vođstvo Beograđana.

Sjajan šut Natha na samom kraju poluvremena meča Spartak - Partizan / Screenshot / TV Arena sport

Odbrana Vulića na meču Spartak - Partizan / Screenshot / TV Arena sport

42' - Bjelović, pa onda Stanojev, pokušali su da donesu vođstvo Spartaku, no obećavajuće situacije u kojima su se našla njih dvojica - nisu dovela do toga da golman Partizana mora da interveniše.

40' - Dva nova pokušaja gostiju da proigravanjem Saldanje dođu do prednosti, oba puta je interevenisala za deo sekunde brža odbrana domaćih.

37' - Partizan sada potpuno gospodari terenom, pokušao je i Saldanja da ugrozi gol "golubova", no nije bio ni približno dobar u tome kao malopre Kanute.

Šut Kanutea na meču Spartak - Partizan kada je pogodio stativu / Screenshot / TV Arena sport

35' - Stativa! Kanute je sjajno šutirao sa distance, izuzetno je to bilo snažan udarac Senegalca sa oko 25 metara, a pogodio je levi okvir gola. U nastavku akcije je oprobao udarac i spoljnim delom kopačke, no nije bio precizan. Evo odakle je šutirao Frank Kanute:

Kanute pogađa stativu Spartaka / Screenshot / TV Arena sport

32' - Saldanja se dobro zagradio na desnoj strani napada Partizana, no nije uspeo da šutira, intervenisala je odbrana Spartaka.

30' - Kanute je probao da ugrozi gol domaćih, pogodio je saigrača, a na drugoj strani terena Ubiparip ne uspeva da solidnu poziciju iskoristi za potez kojim bi došao u priliku da šutira. Zanimljiv prventveni duel u Subotici.

28' - Stojković je s desne strane centirao po zemlji, u prazan prostor, a Saldanja pokazuje da je on sam kriv što nije na vreme krenuo tamo gde je lopta prošla. Partizan ponovo ima loptu češće i duže u svom posedu.

24' - Opasno je bilo po Partizan! Ćalasan se odlično snašao na levoj strani napada Subotičana (posle loše izvedenog slobodnjaka, usled čega je Spartak vratio loptu skroz na svoju polovinu, pa organizovao novi napad). Dobro je ubacio loptu, po zemlji, po liniji peterca, a zakasnili su njegovi saigrači da ugroze gol crno-belih.

Šansa za Spartak protiv Partizana / Screenshot / TV Arena sport

22' - Kanute sa leđa obara "desetku" Spartaka, Bjelovića i dobija žuti karton. Slobodan udarac na oko 40-ak metara od gola Partizana.

21' - Nezgodni su "golubovi", nisu tek tako ostvarili tri pobede u poslednja četiri kola - sad su umalo iskoristili loše dodavanje gostiju na sredini terena, ali su Ilić i Marković bili brži u sprintu od Ubiparipa.

19' - Malo duži napad Spartaka, koji se oslobodio pritiska crno-belih, nije doveo do šuta, ali jeste do nove prilike za akciju, jer su gosti uspeli samo da na kratko otklone opasnost, izbacivši loptu u aut.

17' - Antić je pokušao da po levoj strani napada Partizana probije bedem Subotičana, no nije uspeo.

15' - Partizan je i dalje za nijansu bolji rival na terenu, mada su sada domaćini pripretili dobrim centaršutem iz kornera, no loptu niko od "golubova" nije zahvatio na željeni način.

11' - Prvi ozbiljniji napad Subotičana, Todoroski je centirao s desne strane, golman crno-belih Jovanović hvata loptu.

9' - Partizan, koji konstantno napada, traži od sudije Ilića da se dosudi penal, jer su gosti bili ubeđenida je bilo igranja rukom u kaznenom prostoru domaćih. A u nastavku te akcije Natho je još jednom šutirao, učinio je to dobro, sa distance, levom nogom po zemlji - a golman Spartaka Vulić je uspeo da odbrani.

8' - Intervenisala je odbrana Spartaka, izbacivši loptu na oko 30 metara od svog gola, u aut.

7' - Kalulu se probio po desnom krilu, želeo da kratko doda levo od sebe, Saldanji, ali je Stanojev izbacio loptu u korner. Udarac iz ugla za Partizan.

4' - Natho je oprobao udarac, blokirali su to domaći igrači.

2' - Prilično glasna podrška za goste iz Beograda, za razliku od mečeva kada su domaćini. A na krilima te podrške su organizovali dobar napad po levoj strani, no ekipa ruskog trenera, nekada slavnog igrača Aleksandra Keržakova, odbranila se. I, u prvoj akciji Spartaka, Kristijan Belić pravi prekršaj zbog kog ga sudija Pavle Ilić upozorava da će sledeći put za takvo zaustavljanje kontre rivala dobiti žuti karton.

1' - Za razliko od tradicionalne plavo-bele opreme "golubova" iz Subotice, crno-beli danas ne igraju u crno-beloj opremi... ali ćemo ih povremeno, takođe zbog tradicije, tako oslovljavati.

Bibras Natho pred meč Spartak - Partizan / Screenshot / TV Arena sport

1' - Utakmica je počela!

Za domaćine igraju Vulić, Tošeski, Đurasović, Bijelović, Todoroski, Ubiparip, Ćalasan, Tanasijević, Stanojev i Kerkez, a za Partizan: Jovanović, Stojković, Ilić, Antić, Marković, Belić, Kanute, Natho, Saldanja, Kalulu, Zahid

Uoči meča

Spartak je sedmi na prvenstvenoj tabeli, ali u poslednja četiri kola samo Partizan ima bolji učinak od njega: Subotičani su, baš kao i Crvena zvezda, ostvarili tri trijumfa i jedan poraz (dok crno-beli imaju četiri pobede).

Deset bodova razdvaja današnje rivale, a Igor Duljaj, trener lidera prvenstva, ističe da je za njega i crno-bele ovaj meč "finale":

- Nema kombinovanja jer je ovo najvažnija utakmica, to je derbi za nas, finale, ništa drugo me ne interesuje, samo Spartak. Spremali smo se, znam iz iskustva da je ova utakmica najvažnija, kao derbi. Moramo maksimalno da se pripremimo za ono što nas očekuje. Svi su zdravi, nema povređenih, imam sastav u glavi, ali uvek nešto može da se promeni. Moram da sačekam da se trening završi i da vidim na koga mogu da računam - rekao je Duljaj na konferenciji za medije u Beogradu, u četvrtak.

On je istakao da poslednje pojačanje u letnjem prelaznom roku Nejtan de Medina neće igrati protiv Spartaka.

- To je specifična pozicija, on nije vezni igrač, krilo ili napadač, pa da može postepeno da se uvodi u igru, pozicija štopera je takva da je teško da ga ubacite 15 mintuta i da postepeno ulazi u ritam, kao što su ulazili, Kalulu, Zahid, Severina... Ali u sastavu sigurno neće biti ako to pitate.

Duljaj je naveo da očekuje dobar meč u Subotici.

- Mi se pripremamo kao i prethodno protiv Lučana, igraju sa tri pozadi, oni su motivisani, verujem da će nam teren dozvoliti da igramo fudbal, jer publika zaslužuje da vidi dobar fudbal, uz navijače koji će nam biti vetar u leđa i veliki štit - izjavio je Duljaj i pozvao navijače Partizana da u velikom broju dođu na meč u Subotici.

Partizan je prvi na tabeli Superlige Srbije sa 25 bodova, ima četiri više od prvog pratioca Crvene zvezde, do je Spartak na pomenutih deset bodova udaljenosti od crno-belih - sakupio je 15, od toga devet u poslednja četiri prvenstvena nastupa, a šest u prethodnih pet.

BONUS VIDEO: Nesvakidašnja izjava Duljaja nakon pobede nad Napretkom: "Čestitam mladencima, želim im puno sreće"

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

KADA JE RAK PLUĆA IZLEČIV? Doktorka Đurđević dala odgoor na pitanje o strašnoj bolesti (VIDEO)