DELEGACIJA ZVEZDE POSETILA HILANDAR: "Crkva je najveći stub srpstva"

Tanjug

12. 10. 2023. u 11:05

Delegacija fudbalskog kluba Crvena zvezda predvođena generalnim direktorom Zvezdanom Terzićem posetila je Svetu goru, odnosno manastir Hilandar, kao jednu od najvećih srpskih svetkovina, saopštio je danas šampion Srbije.

ДЕЛЕГАЦИЈА ЗВЕЗДЕ ПОСЕТИЛА ХИЛАНДАР: Црква је највећи стуб српства

Foto: FK Crvena zvezda

Delegaciju Crvene zvezde je ugostio iguman Metodije.

"Crveno-bela delegacija predvođena Zvezdanom Terzićem, koju su još činili i Marko Marin, te Marko Petrović, zajedno sa vladikom Stefanom Sarićem i sveštenstvom iz Hrama Svetog Save, imala je tu čast i priliku da poseti čuveni Hilandar i da se puna utisaka vrati u Beograd. Nema sumnje da posete ovakvog karaktera dodatno oplemenjuju duh čoveka, a inspirativni razgovori sa ljudima koji su svoj život posvetili Bogu su od neprocenjivog značaja", saopšteno je iz Crvene zvezde.

Delegacija srpskog šampiona je igumanu Metodiju uručila dres Crvene zvezde sa brojem sedam, a on je uzvratio knjigom "Sveti kralj Milutin".

"Zvezda je okrenuta prema crkvi, kao jednom od najvećih stubova srpstva, što je pokazatelj kroz dugačku istoriju našeg kluba, a utisak je da se taj odnos u poslednjih nekoliko godina dodatno učvršćuje. Zvezda tako redovno pomaže i manastire, te narodne kuhinje na Kosmetu, pa se može, sa ponosom, konstatovati da smo izuzetno društveno odgovorni i u službi srpskog naroda, gde god se on nalazio", navode "crveno-beli".

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!