USIJANJE: Milioni lete na sve strane! Dušan Vlahović pred mega transferom

Novosti online

03. 10. 2023. u 15:17

Fudbalski klub Juventus bio je ovog leta na korak od rastanka sa srpskim golgeterom, ali iako je Dušan Vlahović ostao u torinskom klubu, to uopšte ne znači da će tako još dugo biti.

УСИЈАЊЕ: Милиони лете на све стране! Душан Влаховић пред мега трансфером

Tanjug/AP

Naime, letos propali pregovori između Čelsija i Juventusa, koji su razmatrali trampu Vlahovića i Romela Lukakua ("stara dama" je, navodno, tražila i 40 miliona evra doplate), nisu okončali i nameru "plavaca" da dovedu Srbina.

Za sve je "kriv" stav trenera londonske ekipe Maurisija Poketina.

Evo kako je o tome javnost izvestio dobro upućeni španski portal "Fićahes" (Transferi):

"Čelsi želi da u skorijoj budućnosti dovede novog napadača i 'oko je bačeno' na Dušana Vlahovića. Taj 23-godišnjak je privlačio mnogo interesovanja širom Evrope tokom leta, ali je na kraju ostao u Juventusu.

Ipak, interesovanje za njegove usluge ne jenjava, a klubovi bi mogli ponovo da krenu u poteru za njim ove zime. Vlahović se dokazao u Seriji A dok je igrao za Fiorentinu, pa prešao u Juventus u zimskom prelaznom roku 2022. Tu i tamo bi dao neki gol i nije ostvario onaj učinak kakvom se 'stara dama' nadala. 

Kao rezultat toga, pojavile su se (u Juveu) mnoge sumnje u njegovu budućnost, pa je veliki broj klubova poželeo da ga angažuje. Ipak, on je ostao u (do)sadašnjem klubu. Srpski reprezentativac je, pritom, sjajno započeo novu sezonu pod komandom (istog trenera), Masimilijana Alegrija: na šest odigranih utakmica, doprineo je ekipi sa pet postignutih golova.


Ovaj 23-godišnjak je sada važan deo Alegrijevog prvog tima, a kako mu ugovor traje do leta 2026, otkupiti ga iz italijanskog kluba više nije lak zadatak. Prema određenim izveštajima, transfer u ovom trenutku njegove karijere koštao bi zainteresovani klub oko 80 miliona evra. A to je suma koju ne mogu mnogi u svetu fudbala da priušte.

Sa druge strane, Čelsi je jedan od od onih koji se povezuju sa ovim fudbalerom. "Plavci" nisu baš krenuli najbolje sa novim menadžerom, Maurisiom Poketinom. Igrali su dobro, ali nisu uspevali da ostvare dobre rezultate.

U prvih šest premijerligaških utakmica, oni su ostvarili samo jednu pobedi i dali svega pet golova. Njihova igra u završnoj trećini terena je najveća trenerova briga, ali i ljudi koji rukovode klubom.

Iako su ponovo potrošili bogatstvo da pojačaju ekipu ovog leta, i dalje nemaju 'izvor' golova na koji mogu da se oslone. Kao rezultat toga, novi menadžer preuzima na sebe posao da dovede novu 'devetku'. I, bivši strateg Totenhema želi da dovede Vlahovića iz Juventusa.

Poketino oseća da bi 23-godišnji Srbin mogao da reši njihove probleme u završnici. Ali biće interesantno videti da li 'plavci' mogu da ubede klub iz Serije A da proda svog 80 miliona vrednog napadača sredinom sezone".

Zašto Čelsi želi baš Vlahovića?

Iako je preko 700 miliona evra uloženo u 19 novih igrača otkako je 2019. Amerikanac Tod Boeli postao vlasnik, londonski "plavci" ne da nisu pokazali da će biti strah i trepet za konkurenciju, već tonu sve niže i niže.

Recimo, prošlu sezonu su završili tek na 12. mestu u premijerligaškom društvu, a najveća boljka bila im je efikasnost.

Zapravo, Čelsijevih 38 golova na 38 prvenstvenih utakmica je slabiji golgeterski učinak od čak dva (od tri tima) koja su ispala - Lester siti je postigao 51 gol, a Lids junajted 48. Posle razočaravajuće sezone, u kojoj su osvojena svega 44 boda, što je više nego dvostruko manje od šampiona Mančester sitija (89), a samo deset iznad zone ispadanja, uprava londonskog kluba rešila je da potraži novog špica. I, izbor je pao na Vlahovića.

Podsetimo, Dušan Vlahović je u januaru 2022. stigao u Juventus iz Fiorentine, ali nije odmah "preneo" golgeterski učinak koji je imao u dresu "viole" - za klub iz Firence je na 98 prvenstvenih mečeva dao 44 gola, a za Juve na 42 utakmice - 17 pogodaka, do ovog leta. A onda je postigao pet na pomenutih šest takmičarskih nastupa u novom prvenstvu.

Imajući u vidu to, ali i da izvrsno igra za Srbiju (13 golova na 21 takmičarskom nastupu), u njegov potencijal niko ne sumnja, samo se traži u kojoj sredini će ponovo "eksplodirati". Ima naznaka da bi to stvarno mogao da bude Juventus, onih pet golova na startu ove sezone to najavljuju, ali... Premijer liga je, ipak, Premijer liga. A iz ugla Juvea, "80 miliona je, ipak - 80 miliona".

Bonus video: VELIKA FRKA NA MARAKANI - Ružne scene obeležile kraj 169. "večitog derbija"

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ O ČUDNOJ IZJAVI PREDSEDNIKA UKRAJINE: Niko ne shvata ozbiljno to što Zelenski govori