SOMBORSKA NOĆ ZA NEZABORAV: Deca klicala Mitru, Sergeju...

Promo

27. 08. 2023. u 09:00

NOĆ koja se pamti, noć u ambijentu kakav se samo poželeti može, a sve u čast onih koji su osvojili Evropu i svet. U Narodnom pozorištu u Somboru, fantastičnom zdanju starom 140 godina, održana je promocija i podela knjiga "Svetski i evropski šampion" deci sa teritorije GFS Sombor. Više od 500 dece, dečaka i devojčica registrovanih u somborskim klubovima, dobilo je štivo koje govori kako se postaje šampion, štivo o najvećem uspehu fudbalske Srbije od dana osamostaljenja, titulama prvaka Evrope i sveta u Litvaniji i na Novom Zelandu.

СОМБОРСКА НОЋ ЗА НЕЗАБОРАВ: Деца клицала Митру, Сергеју...

FOTO: FSS

Zastave i aplauzi za junake koji su 2013. i 2015. godine obradovali naciju, u jednom trenutku prave ovacije za Rajka, Mitra, Sergeja, Maksu, Žileta i ostale reprezentativce koji danas sa selektorom Draganom Stojkovićem vode Srbiju ka novom uspehu, plasmanu na Prvenstvo sveta u Nemačkoj. Sve naravno ne bi moglo da prođe bez somborske nadaleko poznate dobrodošlice, sjajne organizacije i iskrene emocije. Gradonačelnik, u mnogim anketama možda i najlepšeg grada u Srbiji, Antonio Ratković, nije skrivao zadovoljstvo što je Fudbalski savez Srbije sa svojim projektom "Za decu Srbije|Kako se postaje šampion" došao u grad zelenila, grad koji je Srbiji podario mnoga velika imena.

- Drago nam je da je grad Sombor pored svih onih koji su bili i biće domaćini ove fantastične promocije, sa svojom decom svedok velikih uspeha našeg fudbala. Osmeh i aplauzi naše somborske dece sve govore, a njihova razdragana lica za nas predstavljaju samo još veću odgovornost u smislu ulaganja u sport, njihov razvoj, jer ova mladost je budućnost Srbije. Na nama je da im omogućimo dobre uslove, a na deci da vredno treniraju. Onda će i rezultati doći. Hvala Fudbalskom savezu na poklonu za decu Sombora, štivu koje nam govore da pamtimo i učimo iz prošlosti, da bi imali lepu budućnost. Drago nam je, ponoviću, da smo ispred grada Sombora u prilici da budemo domaćini ovakvoj predstavi - rekao je Antonio Ratković, gradonačelnik Sombora.

Bilo je raznih anegdota iz Litvanije i Novog Zelanda od strane svedoka istorije, Igora Gačića i Nebojše Petrovića, ali i specijalnog gosta, selektora Omladinske reprezentacije Srbije (U19)Radovana Krivokapića, koji je prošle godine sa Srbijom bio treći na Prvenstvu Evrope za kadete u Izraelu. Jedan sat je prošao jedan minut, a onda je usledilo slikanje sa peharom prvaka sveta sa Novog Zelanda, početak jednog sna koji sutra Srbiji može da podare nekog novog Mitra, Sergeja, Maksu ili Vanju...

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

TULIJUM LASER ODLIČAN IZBOR ZA LEČENJE: Najčešći uzrok urinarnih problema je uvećana prostata