TREĆI NAJVEĆI TRANSFER OTKAD FUDBAL POSTOJI! "Otmica" je završena, istorija ispisana - a mnogi plaču (VIDEO)

Novosti online

14. 08. 2023. u 19:58

U ponedeljak je ozvaničen treći najveći transfer u istoriji fudbala.

ТРЕЋИ НАЈВЕЋИ ТРАНСФЕР ОТКАД ФУДБАЛ ПОСТОЈИ! Отмица је завршена, историја исписана - а многи плачу (ВИДЕО)

FOTO: EPA

Iako je prošle sedmice u engleskim medijima bilo saopšteno da je Liverpul dogovorio transfer veziste Brajtona Moisesa Kaiseda vredan 127 miliona evra, pomenuti reprezentativac Ekvadora je, posle najveće ponude u istoriji britanskog fudbala, "promenio pravac" i - postao novi član Čelsija.

Njegov dolazak je plaćen 115 miliona funti što je, kada se o funtama radi, zaista treći najveći u istoriji (Nejmar je iz Barselone prešao u Pari Sen Žermen za 198 miliona funti, a Kilijan Mbape iz Monaka u PSŽ za 163), mada treba istaći da je sadašnja vrednost funte takva da je Kaisedov transfer - 133 miliona evra. A od toga je, 2018, bio skuplji prelazak Filipea Kutinja iz Liverpula u Barselonu: koštao je 105 miliona funti, dakle manje nego što je Kaisedo sada plaćen u britanskoj valuti, ali tada je to vredelo 145 miliona evra.

Bilo  kako bilo ovaj zadnji vezni igrač je za oko pet miliona evra pre dve godine stigao iz domovine, gde je igrao za Indepedijente, u Premijer ligu, a tamo opčinio mnoge i postao to što jeste - fudbaler za koga je u istoriji fudbala najviše platio neki klub koji se ne zove Pari Sen Žermen.

- Tako sam srećan što sam postao član Čelsija! Mnogo sam uzbuđen što sam u ovom velikom klubu i stvarno nisam morao da razmišljam dvaput kada me je Čelsi zvao. Znao sam da želim da za njega potpišem, ovo je ostvarenje mog sna i jedva čekam da počne da igram za "plavce", poručio je Kaisedo posle potpisivanja ugovora.

A da nije u pitanju obično laskanje novom poslodavcu, svedoče i scene od pre tri godine,, zbog kojih mnogi navijači londonskog kluba sada plaču.

Naime, tada se Moises Kaiseo sa majkom fotografisao dok je bio upravo u dresu Čelsija, a sada taj dres sa pravo nosi i, kao nekada, sa majkom pozira kod porodičnog automobila:

Inače, njegovom prethodnom, ekvadorskom klubu, pripašće 20 odsto od sume koju će Čelsi isplatiti Brajtonu (što nije baš tačnih 115 miliona, već nešto manje, a ona "razlika" predstavljaju bonusi koji će biti "doplaćeni" u kasu Brajtona kada Kaisedo nešto ostvari u dresu londonskih "plavaca; ipak, oko 20 miliona funti, odnosno nešto oko 23 miliona evra, stići će Independijenteu).

A evo i kako zvezda letnjeg prelaznog roka 2023. - igra:

BONUS VIDEO: MAJSTORIJA ZA TV ŠPICE: Ovako je Kvinsi Menig postigao sjajan gol na meču Vojvodina - Partizan

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAKO DA ZAČINITE BRAK? Radmila je bračni terapeut i ove savete treba da poslušate (VIDEO)