ENGLEZ DEBITOVAO U KATASTROFI BAJERNA PROTIV LAJPCIGA U SUPERKUPU: Nastavljenoo Kejnovo "prokletstvo"

Z. Ćorović

13. 08. 2023. u 20:48

DOŠAO je u Minhen da konačno osvoji prvi trofej u karijeri i omanuo je već na startu. Tek što je Hari Kejn postao najskuplje pojačanje u istoriji Bajerna (plaćen Totenhemu 100 miliona evra plus 20 bonusa), navukli su mu novi dres kako bi zaigrao u Superkupu Nemačke protiv Lajpciga. "Prokletsvo", ipak, još nije sinuto.

ЕНГЛЕЗ  ДЕБИТОВАО У КАТАСТРОФИ БАЈЕРНА ПРОТИВ ЛАЈПЦИГА У СУПЕРКУПУ:  Настављеноо Кејново проклетство

FOTO: Tanjug/AP

Sigurno su Bavarci pomislili - eto prave prilike da naš zaltni novajlija uđe u igru i podigne prvi pehar, jer je šampion Nemačke u ovom meču bio veliki favorit protiv osvajača Kupa. Međutim, život obično režira nešto suprotno od onoga što se očekuje, pa je na kraju debi Harija Kejna na krcatoj "Alijenc areni" neslavno završen. Šou su mu ukrali fudbaleri Lajpciga, odnosno njihov najbolji igrač Dani Olmo, koji je fantastičnim het-trikom deklasirao zatečenog domaćina. Niko se ovom scenariju nije nadao, najmanje Bavarci, koji su pre toga tri puta zaredom kao od šale osvajali Superkup.

- Žao mi je Kejna. On verovatno misli da nismo trenirali četiri nedelje. Izgledali sm na terenu kao da smo se tek upoznali. Nemam objašnjenje. Ovo šta smo pokazali nema veze sa onim šta smo radili i šta želimo da radimo. Doživeli smo gorak poraz, žao mi je. Trenutno nemam rešenje. Zaprepašćen sam i ekstremno sam razočaran. Ovo je alarmantno - istakao je posle utakmice razočarani Tomas Tuhel, trener Bajerna.

Kada je Kejn ušao u igru u 63. minutu, "bikovi" su već vodili sa 2:0. Poklonio se Englezu čitav stadion, ali se brzo utopio u sivilo ekipe. Za pola sata, koliko je proveo na terenu, Kejn je imao samo tri dodira sa loptom i jedan pas.

Lošu tradiciju nije prekinuo, pa su statističari izračunali da jedan takav vrhunski igrač ni posle 633 utakmice i postignuta 382 pogotka, još uvek nije osvojio ni jedan, jedini trofej. U karijeri je do sada odigrao pet finala na kojima ima poražavajući učinak - za 418 minuta igre 0 golova, 0 trofeja i 0 kreiranih šansi za gol.

Svakako, Hari Kejn je jedan od najboljih golgetera današnjice. Za Totenhem je odigrao 435 zvaničnih mečeva, na kojima je postigao 280 pogodaka (uz 64 asistencije). Posle Alana Širerea (260), drugi je strelac Premijerlige svih vremena sa 213 golova. Posle jedanaest uzastopnih sezona, rešio je da napusti "londonske pevce", najviše zbog činjenice da ovaj tim nije sposoban nešto da osvoji u konkurenciji sa Sitijem, Junajtedom Liverpukom, Arsenalom... Najviše je zbog toga i došao u Bajern, nemačku mašinu koja sa lakoćom puni vitrine. Ipak, sapleo se na prvom koraku.

Na istom putu

HERI Kejn je juče zvanično promovisan kao novi napadač Bajerna.

- Došao sam da sa Bajernom osvojim Ligu šampiona u finalu koje će se sledeće godine igrati na "Vembliju" i da nastavimo sa dominacijom u Nemaačkoj. Mnogo novca je plaćeno za mene, osećam odgovornost. Bajern me je platio kako bi pokušao da naprave velike stvari. Na istom smo putu - istakao je Kejn.


 


 


 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

SESTRA UBIJENOG DALIBORA NAPISALA PESMU BRATU: Proklinjem mu ruku iz koje je svaki metak ispalio (VIDEO)