FIFA UPLATILA NOVAC KLUBOVIMA: Evo koliko su dobili Zvezda i Partizan

Novosti online

13. 07. 2023. u 12:20

Međunarodna fudbalska federacija (Fifa) saopštila je danas da će isplatiti 209 miliona dolara klubovima čiji su igrači nastupali na prošlogodišnjem Svetskom prvenstvu u Kataru.

ФИФА УПЛАТИЛА НОВАЦ КЛУБОВИМА: Ево колико су добили Звезда и Партизан

FOTO: M. Vukadinović

Drugi put zaredom najveći iznos će dobiti Mančester siti, kojem se isplaćuje oko 4,6 miliona dolara. Klupski prvak Evrope je tako dobio više od svih afričkih klubova zajedno (4,57 miliona dolara).

Na drugom mestu se nalazi Barselona sa zaradom od 4,54 miliona dolara, dok je na trećem mestu minhenski Bajern sa 4,3 miliona dolara.

Novac od Fife su dobili i Crvena zvezda i Partizan. Crveno-beli su imali čak tri fudbalera na Svetskom prvenstvu i za to su inkasirali 670.714 dolara, dok Partizan nije imao fudbalere, pa je inkasirao samo 83.953 dolara.

Iz Fife su naveli da je isplatom obuhvaćeno 440 klubova iz 51 države, a za svih 837 igrača koji su učestvovali na Svetskom prvenstvu u Kataru biće plaćena dnevnica od 10.950 dolara.

Evropski klubovi su dobili 159 miliona dolara, 76 odsto od ukupnog fonda, od čega je engleskim timovima pripalo 37,7 miliona dolara.

Ukupni iznos po igraču raspoređuje se klubu ili klubovima za koje je fudbaler nastupao u dve godine pre takmičenja.

Titulu svetskog prvaka osvojila je selekcija Argentine, koja je u finalu savladala Francusku posle boljeg izvođenja jedanaesteraca.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VODITELJKI SE STANJE NAGLO POGORŠALO I HITNO JE OPERISANA: Nažalost, tek kad je kasno shvatimo da je zdravlje najvažnije