NOVA CRVENA ZVEZDA DELUJE - MOĆNO! Šampion Srbije osvojio turnir u Rusiji, turski gigant nije znao šta ga je snašlo (VIDEO)

Novosti online

12. 07. 2023. u 20:32 >> 20:32

FK Crvena zvezda je pobednik turnira "Premijer kup" u Rusiji. I to impresivnim igrama. Treću pobedu u isto toliko nastupa u Sankt Peterburgu ekipa trenera Baraka Bahara ostvarila je protiv turskog vicešampiona i osvajača Kupa, Fenerbahčea, a pritom tih 3:1 i ne otkrivaju u potpunosti koliko su crveno-beli dominirali.

НОВА ЦРВЕНА ЗВЕЗДА ДЕЛУЈЕ - МОЋНО! Шампион Србије освојио турнир у Русији, турски гигант није знао шта га је снашло (ВИДЕО)

FOTO: FK Crvena zvezda

Od samog početka prvak Srbije je "mleo" slavnog rivala, kome ni Edin Džeko ni druga pojačanja iz inostranstva nisu pomogla da izbegne "mašinu" u koju ga je ubacio tim sa Marakane.


Ne samo da je Zvezda povela već u prvom minutu, nego je i u celokupnom nastavku meča ostavljala daleko bolji, konkretniji utisak, pa je mogla i još ubedljivije da trijumfuje.
Ipak, i tih 3:1, posle pobeda nad ruskim prvakom, domaćinom turnira Zenitom (2:1) i punjenja mreže azerbejdžanskog Nefčija (4:0), bili su više nego dovoljni da crveno-beli podignu pehar ovog revijalnog, a vrlo zanimljivog turnira.


Što se tiče samog srpskog-turskog duela, on je počeo prično burno.

Trener srpskog šampiona, Barak Bahar, odlučio je da startnu postavu čine Popović, Eraković, Mijailović, Dragović, Bukari, Stamenić, Kangva, Mitrović, Ivanić, Olanjinka i Kraso, a oni su i krenuli da melju rivala.

Već u 21. sekundu Zvezda je povela, kada je odličnu asistenciju Krasoa u pogodak "pretvorio" pomenuti Olanjinka.

On je umalo postao dvostruki strelac u 39. minutu. Tada je novo izvrsno dodavanje Žana Filipa Krasoa glavom uputio u mrežu, ali je pred gol linijom "intervenisao" Mirko Ivanić pa se on "upisao" na semafor - 2:0.

Prvo poluvreme je i završeno tim rezultatom, a potpuno nemoćni "Fener" je baš pred veliki predah stvorio jedinu, i to veliku šansu, no izvrsno je tada intervenisao Zoran Popović i sačuvao mrežu razigrane i raspucane Zvezde.

Popović u "nemogućoj situaciji" spasava mrežu Zvezde protiv Fenerbahčea / FOTO: FK Crvena zvezda

 

Evo i snimka te čudesne intervencije:

U nastavku meča Zvezda je i dalje odlično igrala, i to i pored brojnih izmena, a za nijansu je i turski gigant podigao nivo svoje igre, što je uz nervozu pojedinih članova Fenerbahčea učinilo megdan dodatno interesantnim.

Naročito je zanimljivo bilo od 79. minuta, kada je protiv prilično promenjene postave Beograđana Žoao Pedro glavom dao gol i prepolovio zaostatak ekipe iz Istanbula.

Jer, dok su Turci pokušavali da što pre i izjednače, Zvezdina "deca" su se postarala da se igrači "Fenera" malo primire:

Lazar Nikolić je sa mesta levog beka na levom krilu proigrao Vladimira Lučića, ovaj umakao čuvaru i, kao da je daleko iskusniji od svoje 21 godine, matirao golmana rivala za 3:1.

Fudbaleri Fenerbahčea se jesu primirili, ne i njihov trener Ismail Kartal koji je zbog konstantnih izliva besa isključen:

Ovim trijumfa je Zvezda došla do, za rivale na "Premijer kupu" nedostižnih devet bodova, te preostala utakmica, Nefči - Fenerbahče, neće uticati na činjenicu da je srpski prvak osvojio revijalno nadmetanje u Rusiji.

Premijer kup 2023

REZULTATI: Zenit - Nefči 3:1, Zenit - C. zvezda 1:2, C. zvezda - Nefči 0:4, Zenit - Fenerbahče (0:0, 4:3 posle penala), C. zvezda - Fenerbahče 3:1, Nefči - Fenerbahče (15. jul).

TABELA: Crvena zvezda 9, Zenit 5, Fenerbahče 1, Nefči 0.

BONUS VIDEO: Nestvarno - ovo su Rusi zasvirali kada su fudbaleri Zvezde izašli na teren u Sankt Peterburgu

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

NA SAMO DVA SATA AVIONOM OD BEOGRADA: Odlična destinacija za letovanje - svi detalji rezervacije i aranžmana