SVI DA BUDU SVESNI GRBA KOJI SE NOSI: Dušan Đorđević novi selektor mlade reprezentacije Srbije

Novosti online

06. 06. 2023. u 19:50

DUŠAN Đorđević je prošle nedelje izabran za selektora mlade reprezentacije Srbije i vodiće je sa klupe u kvalifikacijama za Prvenstvo Evrope 2025. koje se održava u Slovačkoj, a u veoma zahtevnim kvalifikacijama rivali „orlićima“ biće Engleska, Ukrajina, Severna Irska, Azerbejdžan i Luksemburg. Stručnjak koji je prošao dug put do pozicije koju po minulom, napornom radu i ostvarenim rezultatima zaslužuje, ne krije da je imenovanje na važnu funkciju u sistemu FS Srbije neka vrsta satisfakcije za dosadašnji rad u trenerskoj karijeri i s a druge strane obaveza više da se dokaže i na novoj funkciji.

СВИ ДА БУДУ СВЕСНИ ГРБА КОЈИ СЕ НОСИ: Душан Ђорђевић нови селектор младе репрезентације Србије

FOTO: FSS

-Želeo bih najpre da se zahvalim čelnim ljudima Fudbalskog saveza Srbije koji su u meni prepoznali čoveka koji će časno raditi ovaj posao. Sigurno da je ovo kruna dosadašnjeg rada i dosadašnje karijere, naravno i veliki, veliki izazov. Radiću sa najboljim mladim igračima koje Srbija ima, svestan da su prethodna dva ciklusa za uzrasto do 21 godine bila neuspešna. Očekivanja su da se sve to promeni, izbori plasman na Prvenstvo Evrope. Neće biti lako, ali svo moje iskustvo i znanje biće u funkciji ostvarenja cilja. Zahvalio bih se i svim klubovima u kojima sam radio, koji su mi omogućili da uz njih napredujem, na kraju krajeva da dođem do ove pozicije – rekao je selektor U21 Dušan Đorđević.

U ponedeljak 12. juna biće prvo okupljanje, neće biti zvaničnih utakmica, ali dobra prilika za upoznavanje sa igračima i da se odradi nekoliko treninga?

-Termin je malo nezgodan, jer su igrači praktično na odmoru. Neće biti utakmica, biće prilika da se svi upoznamo, napravimo jedan dobar ambijent. Meni je prednost što sam možda polovinu igrača sa spiska trenirao u klubovima, tako da se nadam da ćemo iskoristiti na najbolji mogući način vreme u Pazovi. Da napravimo jednu ozbiljnu bazu za septembar kada počinju zvanično kvalifikacije.

Grupa za plasman na Prvenstvo Evrope čini se nikad teža. Koliko je dobro ili loše što sa Engleskom, prvim favoritima grupe, oba meča igramo do kraje 2023. godine?

-Žreb je takav i na nama je da idemo od meča do meča. Prvo igramo sa Azerbejdžanom, u oktobru sa Engleskom. Imaju dobru selekciju, igrače koji igraju standarno u Premijer ligi, ali ajde da idemo korak po korak. Prvi meč je izuzetno bitan, mnogo je važan dobar start kako bi sa optimizmom nastavili kvalifikacije.

Uvek se postavlja pitanje prioriteta, rezultat ili stvaranje igrača za „A“ reprezentaciju?

-U fudbalu je rezultat uvek bitan, a kada su u pitanju mladi igrači treba voditi računa o njihovom razvoju. I jedna i druga stvar su neprocenjivo važni, dakle želimo dobar rezultat, ali i igrače koji će sutra biti „A“ reprezentactivci. Mladi igrači se najbolje razvijaju kroz pozitivne rezultate, pozitivne stvari, tako da moramo svi biti svesni grba koji nosimo i zahteva koji postoje kada se obuče dres sa nacionalnim grbom. Emocija je posebna, bez obzira na sve moje iskustvo rada u klubovima, ovo je nešto posebno. Kruna svake karijere, trenerske, igračke. Za sve nas, trenere, mlade igrače, privilegija je braniti boje svoje zemlje. – zaključio je Dušan Đorđević.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANJE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre Pariz 2024

PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANjE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre "Pariz 2024"

RAT u Ukrajini, odnosno "specijalna vojna operacija" kako to Rusija naziva, još jednom je u prvi plan izbacio i sport. A kako najnovije vesti na temu "sportske sankcije Rusima" uopšte nisu naivne, poslednja dešavanja i dosad najveće poniženje za sportiste Ruske Federacije doveli su i do reakcije ruskog predsednikam Vladimira Putina.

18. 03. 2024. u 15:33

Komentari (0)

MEĐUNARODNI DAN OBRAZOVANJA: Učenje za trajni mir