BENZEMA ODLAZI, KEJN NE DOLAZI! Real Madrid u žestokom problemu

Tanjug

05. 06. 2023. u 11:00

Trener fudbalera Real Madrida Karlo Ančeloti rekao je da je odluka francuskog napadača Karima Benzeme da posle 14 godina napusti klub bila iznenađenje za sve u klubu.

БЕНЗЕМА ОДЛАЗИ, КЕЈН НЕ ДОЛАЗИ! Реал Мадрид у жестоком проблему

FOTO: Tanjug/AP

"To je bilo iznenađenje za sve nas... Došao je kod mene u nedelju ujutru da mi kaže da je doneo odluku i ja sam mu odgovorio da to poštujem", rekao je Ančeloti posle jučerašnje utakmice protiv Atletik Bilbaa.

Upravo je meč protiv Bilbaa, u poslednjem kolu Primere, bio i poslednji meč koji je Benzema odigrao u dresu "kraljevskog" kluba. Real je odigrao 1:1 sa Bilbaom, a Benzema je bio strelac tog gola.

"Zaslužio je pravo da odlučuje šta želi da radi. Treba mu zahvaliti na svemu što je uradio za ovaj klub. On je legenda ovog kluba, ući će u istoriju Reala... Svestan sam da sam trenirao jednog od najboljih igrača na svetu. Kompletan igrač, dobar čovek... Ne možemo da budemo srećni što nas napušta, ali moramo poštovati njegovu odluku", rekao je Ančeloti.

Karim Benzema je u Real Madridu bio od 2009. godine i sa tim klubom je osvojio rekordnih 25 titula. Između ostalog sa Realom je pet puta bio prvak Evrope i sveta, a osvojio je i četiri titule u Primeri.

Čelnici Reala zainteresovani su za fudbalera Totenhema Harija Kejna, ali ne žele da londonskom klubu plate obeštećenje od čak 100 miliona funti (116 miliona evra), prenosi Dejli miror.

Foto: EPA-EFE/ Justin Tallis / POOL

 

Realu je potreban vrhunski napadač, pošto je Karim Benzema odlučio da napusti "kraljevski klub". Kejn je prvobitno želeo da nastavi karijeru u Mančester junajtedu, ali je predsednik Totenhema Danijel Levi poručio da neće da dozvoli transfer najboljeg igrača u redove rivala iz Premijer lige.

"Čelnici Reala su vrlo odlučni u tome da ne žele da plate traženih 116 miliona evra za igrača koji će već narednog meseca da napuni 30 godina, a koji ima još samo sezonu aktuelnog ugovora", prenosi Dejli miror.

Britanski mediji ističi da se očekuju dugi i naporni pregovori Reala i Totenhema, pošto je londonskom klubu predstojeći prelazni rok jedina šansa da dobije obeštećenje za Kejna.

Kejn je za Totenhem odigrao 435 utakmica i postigao je 280 golova, ali sa londonskim klubom nije osvojio nijedan trofej.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili